Takipde Kalın!
Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
Gündem Ekonomi Dünya Spor Magazin Kadın Sağlık Yazılar Teknoloji Gastro Video Keşfet Resmi İlanlar

Yedi tepeli şehir İstanbul, bugün iki farklı yakasında iki farklı etkinliğe evsahipliği yaptı. Anadolu Yakası'nda, Kadıköy'de Deniz Gezmiş ve arkadaşları anıldı. Avrupa Yakası'nda, Zeytinburnu Kazlıçeşme Meydanı'nda ise Kutlu Doğum etkinliği yapıldı.

ÜÇ FİDAN KADIKÖY'DE ANILDI

Bundan 40 yıl önce bir 6 Mayıs günü idam edilen Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan ve Hüseyin İnan bugün Kadıköy'de yapılan bir mitingle anıldı. Saat 13:00'da Kadıköy Rıhtım Meydanı'nda başlayan mitinge çok sayıda siyasi parti, sivil toplum örgütleri ve vatandaş katıldı.

Kadıköy'de toplanan yaklaşık 500 kişilik grup, İskele Meydanı'na yürüdü. "Deniz, Yusuf, İnan. Savaşa devam" şeklinde slogan atarak yürüyen guruba arama noktasından geçtikten sonra miting alanına girdi. Deniz Gezmiş ve arkadaşlarının posterlerine taşıyan göstericiler, Gezmiş ve arkadaşları için saygı duruşunda bulundu.

CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal'ın da destek vediği mitingde Deniz Gezmiş'in yazdığı kitaptan alıntılar okundu. Mitingde Devrimci Öğrenci Birliği adına konuşan Kenan Aktaş, Deniz Gezmiş ve arkadaşlarının ölmediklerini, isimlerinin sonsuza kadar hatırlanacağını söyledi. Miting müzik dinletisiyle son buldu.

Şurada Paylaş!
Yazı Boyutua
Yazı Boyutua
GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ