Takipde Kalın!
Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
Gündem Ekonomi Dünya Spor Magazin Kadın Sağlık Yazılar Teknoloji Gastro Video Keşfet Resmi İlanlar Kültür Sanat

Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, sabah saatlerinde Güney Ege ve Batı Akdeniz kıyılarında başlayacak yağışlar öğle saatlerinden itibaren Marmara, Ege ve Batı Akdeniz bölgelerinde devam edecek.

İL İL 5 GÜNLÜK HAVA TAHMİNLERİNİ GÖRMEK İÇİN TIKLAYIN

Genellikle yağmur ve sağanak, Trakya ile İç Ege’de karla karışık yağmur ve kar şeklinde olacak yağışların Güney Ege ve Batı Akdeniz’de etkili olması tahmin ediliyor. Rüzgar, Marmara ve Kuzey Ege’de kuzeydoğu yönlerden (poyraz) kuvvetli ve kısa süreli fırtına şeklinde esecek.

Yağışlı hava Pazar günü Marmara, Ege, Batı Akdeniz, Doğu Akdeniz kıyıları ile akşam saatlerinde Batı Karadeniz ve İç Anadolu’nun batısında etkili olacak. Yağışlar, yağmur ve sağanak, Trakya, İç Ege, Göller yöresi ile akşam saatlerinde Batı Karadeniz’in iç kesimleri ile İç Anadolu’nun batısında kar şeklinde olacak. Poyraz, Pazar günü Marmara ve Kuzey Ege’de kuvvetli ve kısa süreli fırtına şeklinde esmeye devam edecek.

Yağışlı hava önümüzdeki hafta ortasına kadar yurdun güney ve batı kesimlerinde etkisini sürdürecek. Hava sıcaklığı hafta sonu batı bölgelerimizde 1 ila 3 derece azalacak. Doğu bölgelerimizde gündüz sıcaklıkları ise 2 ila 4 derece artacak Açıklamada, Güney Ege ve Batı Akdeniz’de etkili sağanak yağışlar ile Marmara ve Kuzey Ege’de kuvvetli ve kısa süreli fırtına şeklinde esmesi beklenen poyraz fırtınasının oluşturacağı olumsuz şartlara karşı (sel, taşkın, su baskını, ulaşımda aksamalar v.b) vatandaşların ve ilgililerin tedbirli olmaları istendi.

Şurada Paylaş!
Yazı Boyutua
Yazı Boyutua
GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ