Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya WSJ: Elon Musk'ın sağcı gruplara milyonlarca dolarlık bağışları daha eskiye dayanıyor | Dış Haberler

        Dünyanın en zengin insanı, Tesla, SpaceX ve X'nin CEO'su Elon Musk'ın, Cumhuriyetçi ve sağcı gruplara yıllardır milyonlarca dolar bağış yaptığı öne sürüldü.

        Wall Street Journal'ın haberine göre, eski ABD Başkanı ve Cumhuriyetçilerin yeniden adayı olan Donald Trump'ı desteklediğini açıklayan Musk'ın sağcı gruplara ve Cumhuriyetçilere desteğinin bilinenden daha eskiye dayanıyor.

        TRUMP'A DESTEĞİNİ AÇIKLAMIŞTI

        Musk, bu yılın başlarında Trump'ı desteklediğini açıklamıştı ve WSJ, Musk'ın Trump'ın seçim kampanyası için her ay 45 milyon dolar bağışlamayı planladığını bildirmişti. Musk, bu haberleri yalanlamıştı.

        Ancak Wall Street Journal'ın Perşembe günkü raporu, Musk'ın sağcı grupları desteklemek için halihazırda onlarca milyonlarca dolar harcadığını ortaya koydu.

        REKLAM

        WSJ'nin raporuna göre, 2022'de Citizens for Sanity adlı bir grubun göçmen karşıtı reklamlarını finanse etmek için 50 milyon dolardan fazla harcadı.

        Reuters'ın bildirdiğine göre, Musk ayrıca başka bir sağcı grup olan Building America’s Future'a milyonlarca dolar bağışladı. NBC News'e göre bu grup, Kamala Harris'in siyah seçmenler arasındaki desteğini azaltmaya odaklandı.

        Wall Street Journal'ın bildirdiğine göre Musk ayrıca 2023'te Florida Valisi Ron DeSantis'in başkan adaylığı teklifini desteklemek için 10 milyon dolar verdi. Musk, 2022'de DeSantis'in başkan adaylığını destekleyeceğini söylemişti.

        Reuters ve WSJ Musk'ın gruplara yaptığı bağışların gizli tutulduğunu bildirdi. WSJ, Citizens for Sanity'ye yaptığı bağışlarda yer alan kişilerle, işlemleri tartışmak için şifreli bir mesajlaşma uygulaması olan Signal'in kullanıldığını bildirdi.

        ÖNERİLEN VİDEO
        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa