Takipde Kalın!
Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
Gündem Ekonomi Dünya Spor Magazin Kadın Sağlık Yazılar Teknoloji Gastro Video Stil Resmi İlanlar

Proje, Vodafone Türkiye Üst Yöneticisi (CEO) Engin Aksoy, Türkiye Vodafone Vakfı Başkanı Hasan Süel ve Habitat Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Sezai Hazır'ın katılımıyla İzmir Buca Atatürk Ortaokulu'nda düzenlenen toplantıda tanıtıldı.

Proje kapsamında, Türkiye'nin 81 ilinde 11-14 yaş arası ortaokul ve 14-18 yaş arası lise öğrencilerine yapay zeka eğitimleri verilecek.

Genç gönüllüler ve öğretmenlerin yönetiminde gerçekleştirilecek eğitimlerle, öğrenciler yapay zekayı kapsamlı bir şekilde öğrenme ve kendi projelerini geliştirme imkanı bulacak. Proje katılımcısı gençler için global içerik ve etkinlikler aracılığıyla farklı gelişim alanları da sunulacak. "Yapay Zekâ Yıldızları" projesinin ilk yılında toplam 35 bin öğrenciye ulaşılması hedefleniyor.

"TÜRKİYE'NİN YAPAY ZEKADA ÖNCÜ ÜLKELER ARASINDA YER ALMASI GEREKİYOR"

Toplantıda konuşan Vodafone Türkiye CEO'su Engin Aksoy, ülkelerin dijital dönüşümle ortaya çıkabilecek kazanımları elde edebilmesinin koşullarından birisinin, toplumun buna ayak uyduracak beceriler göstermesi olduğunu belirtti.

Toplumun dijital beceri sahipliğine ilişkin göstergelere bakıldığında, Türkiye için önemli bir gelişim alanı olduğunu aktaran Aksoy, şunları kaydetti:

"Politika Analiz Laboratuvarı işbirliğiyle hazırladığımız Dijital Türkiye 2030 Raporu'na göre, Türkiye'de bireylerin yüzde 30'u en az temel düzeyde dijital beceriye sahipken, Avrupa Birliği ülkelerinde bu oran yüzde 54 düzeyinde. Öte yandan, Avrupa Birliği'nin resmi hedefi, 2030'da bu oranı yüzde 80'e çıkarmak. Avrupa Birliği'nin 2030 hedefinin Türkiye tarafından yakalanabilmesi için dijital beceriye sahip nüfus oranının her yıl yüzde 12 artması gerekiyor. Dijital toplum hedefine ulaşılması için dijital becerilerde eşitsizliklerin azaltılması lazım.

Şurada Paylaş!
Yazı Boyutua
Yazı Boyutua
GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ