Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Barış KUL/ERCİŞ(Van), (DHA)VAN'da 23 Ekim 2011´de meydana gelen depremde aralarında anne baba ve kardeşleri ile eşinin de bulunduğu 9 yakınını kaybeden Murat Bakay (54), "3 bin 285 gün oldu, acıda eksilen bir şey yok" dedi.

        23 Ekim 2011 tarihinde yaşanan, 604 kişinin hayatını kaybettiği 7,2 büyüklüğündeki depremin üzerinden 9 yıl geçti. Yıllar geçse de yakınlarını kaybeden depremzedelerin acıları dinmiyor. 

        Gözyaşı dinmeyen depremzedelerden biri de Erciş ilçesinde yaşayan ve depremde eşinin de aralarında bulunduğu 9 yakınını kaybeden Murat Bakay. Bakay, Erciş ilçesine 10 kilometre uzaklıktaki Çelibağı Mezarlığı'na giderek, yakınlarının mezarlarına çiçek bırakıp, dua etti.

        2 kızı ile parktayken depreme yakalanan Murat Bakay, "Deprem anında çocuklarla parktaydım. O anda deprem oldu. Koşarak geldim eve, ev yıkılmıştı. Ailemden 9 kişiyi kaybettim. Annemi, babamı, eşimi, kız kardeşimi, biraderimi, yengemi ve 3 yeğenimi. Allah kimseye göstermesin çok acı. O gün acımız ne ise bugün de acımız aynı. 3 bin 285 gün oldu, acıda eksilen bir şey yok" dedi.

        ÇOCUKLARIN ANNE ÖZLEMİ BİTMİYOR

        Yıkılan evlerinin yerine yapılan dükkanda tuhafiye işleten Bakay, "Şu anda dükkanımın bulunduğu yerdeydi evimiz.  6 dairemiz ve 4 tane iş yerimiz vardı. Hepsi depremde gitti. Ben ve 2 kızım kaldık. O zaman kızımın biri 5 diğeri 8 yaşındaydı. Şimdi üçümüz birlikte yaşıyoruz. 9 yılda acımız değişmedi ve çocukların anne özlemi. Çocuklarımın her şeyiyle ilgileniyorum. Şu anda TOKİ'de kalıyoruz. Orda kendimizi güvende hissediyoruz" diye konuştuDHA-Genel Türkiye-Van / Erciş Barış KUL

        2020-10-23 14:58:49

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Van haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Van Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Van İlçeleri
        Tüm Van Haberleri
         Van

        Van

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa