Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Ukrayna lideri Zelenskiy ABD'ye giderek Beyaz Saray'da Biden'la görüşecek

        Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy'in bugün ABD'nin başkenti Washington'a giderek ABD Başkanı Joe Biden ile görüşmesi bekleniyor.

        Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy savaşın başından beri ilk yurt dışı ziyaretini gerçekleştirecek.

        BEYAZ SARAY ZİYARETİ DOĞRULADI

        Beyaz Saray, Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy'nin bugün ABD'ye ziyaret gerçekleştireceğini duyurdu.

        Beyaz Saray Sözcüsü Karine Jean-Pierre, yaptığı yazılı açıklamada, ABD Başkanı Joe Biden'ın ülkesinin Ukrayna'ya olan kalıcı taahhüdünü vurgulamak için Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy'i başkent Washington'a davet ettiğini bildirdi.

        "Başkan Biden, Başkan Zelenskiy'i bugün, 21 Aralık'ta, Beyaz Saray'da karşılamayı sabırsızlıkla bekliyor." ifadesini kullanan Jean-Pierre, Kongre'deki iki partinin de Ukrayna'ya olan desteklerinin vurgulanması bakımından Zelenskiy'nin ortak bir oturumda Kongre üyelerine hitap edeceğini belirtti.

        "Bundan 300 gün önce Rusya'nın Ukrayna'ya karşı acımasız bir saldırı başlattığını" kaydeden Jean-Pierre, buna mukabil egemenliklerini ve toprak bütünlüklerini savunan Ukraynalıları desteklemek için Başkan Biden'ın uluslararası aktörleri bir araya getirdiğini ifade etti.

        Jean-Pierre ayrıca Biden'ın, Ukrayna'nın kendini savunmasına destek olmak için ABD'nin yeni bir güvenlik yardım paketi açıklayacağını belirtti. Açıklamada, "Bu ziyaret ekonomik, insani ve askeri yardım dahil olmak üzere ABD'nin Ukrayna'yı destekleme konusundaki kararlı taahhüdünün altını çizecek." ifadelerine yer verildi.

        Ukrayna lideri ABD ziyaretinde Kongre'yi de ziyaret edecek. Zelenskiy'in Cumhuriyetçi ve Demokrat partilerin ulusal güvenlik komitesi başkanlarıyla görüşmesi bekleniyor.

        Zelenskiy'in ziyaretinin en kritik noktalarından birinin Patriot hava savunma sistemi talebi olduğu belirtildi.

        Fotoğraf: AA,AP

        ÖNERİLEN VİDEO
        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa