Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Magazin Türkiye Kültür Yolu Festivalleri'nin kapsadığı alan 4 yılda yüzde 4515 arttı -Magazin haberleri
        • 6

          Türkiye Kültür Yolu Festivalleri'nin kapsadığı alan, Türkiye'nin yüzölçümünün; % 30.74'ünü kapsarken düzenlendiği şehirlerin nüfusu, Türkiye nüfusunun; % 53.97'si...

        • 7

          Türkiye'nin Yüzölçümü... 783.562 km²
          Türkiye'nin Nüfusu...
          86.167.129

        • 8

          Türkiye Kültür Yolu Festivalleri'nin düzenlendiği toplam alan; 245.451 km², toplam nüfus; 47.785.517...

        • 9

          Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Adana Kültür Yolu Festivali'nin açılışında yaptığı açıklamayla Türkiye Kültür Yolu Festivalleri'nin uluslararası kimliğini güçlendirmek için daha fazla çalışmalar yapacaklarını dile getirerek konuyla ilgili şunları söyledi; "Bu yıldan itibaren Kültür ve Turizm Bakanlığı olarak Kültür Yolu Festivalleri'nin uluslararası kimliğini daha fazla kuvvetlendirdiğimiz, ülkemizin ve şehirlerimizin kültür - sanat adına uluslararası marka haline geleceği etkinliklere daha fazla yer vereceğimiz bir Kültür Yolu Projesi'ni hayata geçirmeye karar verdik. Yani hem katılan şehirlerin sayısını artırıyoruz hem de bu şehirlerde uluslararası, yabancı etkinliklere de fazlasıyla yer vererek şehirlerimizin uluslararası bilinirliğini artırmayı hedefliyoruz."

        • 10

          Konu, Türkiye Kültür Yolu Festivalleri'nin uluslararası bilinirliğini artırmak olunca; "Türkiye Kültür Yolu Festivalleri, birçok yönüyle dünyanın en büyük festivali. Guinnes Rekorlar Kitabı'na girmek için bir gişiminiz olacak mı?" şeklinde yönelttiğim soruya Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, bu konuda çalışma yapacaklarını dile getirdi.

        • 11

          Konu, rekordan açılınca; Türkiye Kültür Yolu Festivalleri'ndeki ücretsiz konserlere ilgi bir hayli fazla. Öyle ki geçtiğimiz yıl, 100 bin kişiyi geçen katılımlar olmuştu. Adana Kültür Yolu Festivali kapsamında sahneye çıkan Fatma Turgut, şarkılarını yaklaşık 200 bin kişiye söylerek festivalin konserleri arasında rekor kırdı.

        • 12

          Mehmet Nuri Ersoy, açıklamalarında festival kapsamında konser verecek olan şarkıcılara kaşe indirimi yaptıkları için ayrı olarak teşekkür etti. Konser verecek olan şarkıcılar, Türkiye Kültür Yolu Festivalleri için ücretlerinde indirim yapıyor.

        "8 ayda yaklaşık 7 bin etkinlik"
        Haberi Görüntüle
        "Kucaklaştık"
        Haberi Görüntüle

        BURÇLAR

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa