Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Teknoloji Türk Telekom neden çekmiyor? Turkcell, Vodafone, Türk Telekom çalışıyor mu? - Teknoloji Haberleri

        Türk Telekom neden çekmiyor? Turkcell, Vodafone, Türk Telekom çalışıyor mu? soruları vatandaşlar tarafından merak konusu oldu. İstanbul'daki depremden dolayı yakınlarının sesini duymak isteyenler arama yapmak istiyor. İşte operatörlerde erişim sorununa dair ayrıntılar...

        TURKCELL, VODAFONE VE TÜRK TELEKOM ÇALIŞIYOR MU?

        İstanbul'da 5.8 büyüklüğünde meydana gelen depremin ardındanTurkcell, Vodafone ve Türk Telekom gibi operatörlerde erişimsorunu yaşanıyordu. Turkcell'den konuya ilişkin açıklama gelirken, Türk Telekom'dahala bağlantı sorunları yaşanıyor.

        HATLAR NEDEN ÇEKMİYOR?

        İstanbul’da meydana gelen depremle birlikte yaşanan panikle hemen telefonlarına sarılan vatandaşlar, iletişim sorunu da yaşadı.

        REKLAM

        Yakınlarının durumunu öğrenmek için cep telefonlarıyla arama yapan vatandaşlar yaşanan bağlantı sorunları nedeniyle aradıkları kişilere ulaşamadı.

        Milyonlarca kişinin aynı anda telefon görüşmesi yapma ihtiyacı, operatörlerin mevcut altyapıları ile karşılanamayınca, telefon hatları kilitlendi.

        GSM operatörlerinin ses aramaları sonuç vermeyince, yaşanan depremin hemen sonrası yakınlarından haber almak isteyenler internet hatları üzerinden yapılanWhatsAppve benzeri aramalara yöneldi.

        TURKCELL'DEN DEPREM SONRASI İLK AÇIKLAMA

        Turkcell, Twitter hesabı üzerinden yaptığı açıklamada, "Silivri açıklarında meydana gelen depremden dolayı ses aramalarında yoğunluk yaşanmaktadır. Hizmet dışı kalan sahamız bulunmamaktadır. 4.5G ve fiber altyapımız kesintisiz hizmet vermektedir. Tüm Türkiye’ye geçmiş olsun" ifadelerini kullandı.

        TÜRK TELEKOM'DAN SON DAKİKA BİR AÇIKLAMA DAHA!

        Türk Telekom Twitter üzerinden kullanıcılarına yeni bir açıklama daha yaptı, "Merkez üssü Silivri olan deprem sebebiyle, mobil hatlardaki yoğunluk kaynaklı kesinti söz konusu olmakla beraber, sabit ses, genişbant ve fiber altyapımızda herhangi bir kesinti ve sorun bulunmadığını belirtiriz. Sarsıntıdan etkilenen tüm vatandaşlarımıza geçmiş olsun diliyoruz." denildi.

        Haberi Hazırlayan: Fatih Berktaş
        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa