Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Merak Edilenler Tesla fiyat listesi belli oldu! Elektrikli araba Tesla Model Y Türkiye satış fiyatı ve özellikleri açıklandı - Merak Edilenler Haberleri
        • 1

          Tesla, geçtiğimiz günlerde sosyal medya hesabından '4/4 Türkiye' paylaşımı yaparak merak uyandırmıştı. ABD'li elektrikli araç üreticisi Tesla 4 Nisan'dan itibaren Türkiye'deki satışına başladı. Tesla, ilk satış noktasını İstanbul Kanyon AVM'de açtı. Yapılan açıklamaya göre, ilk teslimatlara Mayıs ayında başlayacak olan Tesla, aynı günlerde ikinci satış noktasını da İstanbul Akasya AVM'de açacak. İşte Tesla Türkiye satış fiyatı ve aracın özellikleri...

        • 2

          TESLA FİYAT LİSTESİ

          Habertürk'ten Yiğitcan Yıldız'ın haberine göre; 3 farklı güç seçeneği ile satışa sunulan Model Y, giriş versiyonunda arkadan itişli olarak 455 km menzil sunuyor ve 1 milyon 548 bin 732 TL'den satışa sunuluyor.

          Model Y'nin çift motorlu dört tekerlekten çekişe sahip Long Range versiyonu ise, 533 kilometre menzil ile 1 milyon 619 bin 532 TL'den satın alınabilecek.

          Tesla'nın Türkiye'deki en pahalı versiyonu ise, Model Y Performance oldu. Çift motorlu dört tekerlekten çekişe sahip otomobil 514 km menzile sahip ve fiyatı da 1 milyon 778 bin 832 TL olarak açıklandı.

        • 3

          TESLA TÜRKİYE SATIŞ FİYATI BELLİ OLDU

          Tesla'nın Türkiye'ye giriş fiyatlarının Avrupa'nın altında olduğunu kaydeden yetkililer, fiyatların lansmana özel olduğunu belirterek, Tesla'nın araç fiyatlarını arz-talep dengesine göre belirlediğini bildirdi.

          Tesla'nın satış hedefi ve Türkiye'ye ne kadar araç getireceği gibi rakamlar ise paylaşılmadı. Fakat, edindiğimiz kulis bilgisi, şirketin 2023 için 5 bin adetlik satış projeksiyonu yaptığı yönünde.

        • 4

          TESLA OTOMOBİL ÖZELLİKLERİ

          Almanya’da ve ABD’de üretilen Tesla Model Y, ABD'de sadece çift elektrikli motorlu versiyonu ile satılırken, Avrupa'da ise otomobilin arkadan itişli versiyonları da tüketiciye sunuluyor.

          Dolayısı ile Türkiye'de de ilk etapta otomobilin arkadan itişli versiyonun satışa sunulacağı söylenebilir.

        • 5

          Bu versiyonda batarya kapasitesi 60 kWh, elektrikli motor gücü ise 220 kW olarak açıklanıyor. Otomobilin menzili ise 452 kilometre seviyesinde.

          Tesla Model Y'nin ise uzunluğu 4.75 metre, genişliği 1.9 metre ve yüksekliği 1.62 metre olarak açıklanıyor

        • 6
          Tesla
          RWD
          Batarya 60 kWh
          Güç 220 kW
          Menzil 452 km
          Şarj süresi (DC) 25 dk
          Uzunluk/Genişlik/Yükseklik 4751/1921/1624 mm
        • 7

          SERVİS HİZMETİ İÇİN İŞBİRLİĞİ YAPACAK

          Tesla, satış hizmetleri ile birlikte servis ve şarj hizmetlerini de kullanıcılara sunacağını açıkladı.

          Bu kapsamda ilk servis noktasını yine Mayıs ayında İstanbul'da hizmete sunacak şirket, edindiğimiz bilgiye göre önümüzdeki günlerde servis hizmetleri konusunda bir işbirliği duyuracak.

          Ayrıca, Türkiye'de 'grey market' Tesla sahipleri de bu servis noktalarından faydalanabilecek.

        • 8

          TESLA ŞARJ ÜCRETİ NE KADAR?

          Tesla'nın 'Supercharger' isimli şarj istasyonları da ilk etapta İstanbul, Edirne, Bolu ve Ankara'da toplam 30 noktada devreye alınacak. 250 kW güç aktarım kapasitesine sahip bu istasyonlar, sadece Tesla sahiplerine değil, tüm elektrikli araçlara hizmet verecek.

          Bu istasyonlarda Tesla otomobiller için kW başına 6.9-7.7 TL arasında, Tesla olmayan otomobiller için ise kW başına 8.6 TL fiyat tarifesi uygulanıyor.

        • 9

          PİLE 8 YIL, ARACA 4 YIL GARANTİ

          Online kanallardan sipariş verilebilecek Tesla Model Y için 10 bin TL'lik ön sipariş bedeli ödemek gerekiyor. Modellerin teslimatı ise Mayıs ayında başlayacak.

          Tüm versiyonlar 8 yıl pil, 4 yıl araç garantisi ile satışa sunuluyor. Fakat, Model Y Long Range 4 yıl/190 bin km, Model Y Performance ise 4 yıl/160 bin km'ye kadar garanti sunuyor.

          Verilen bilgiye göre, arkadan itişli versiyon Berlin fabrikasında henüz yeni üretime girdiğinden, bu otomobilin teslimatları diğer versiyonlara göre daha uzun sürebilir.

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa