Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Bitexen Antalyaspor Spor Toto Süper Lig'de 29. haftanın kapanış maçında Beşiktaş, sahasında Medical Park Antalyaspor'u 1-0 yendi; puanını 49'a yükseltti. Galibiyeti getiren 10 numaralı Olcay Şahan, ligdeki gol sayısını da 10'a çıkardı. - Beşiktaş Haberleri
        SPOR TOTO SÜPER LİG HEYECANI HTSPOR ARENA'DA... BEŞİKTAŞ-MP ANTALYA KARŞILAŞMASININ TÜM DETAYLARI İÇİN TIKLAYINIZ

        Spor Toto Süper Lig'de 29. haftanın kapanış maçında Beşiktaş, sahasında Medical Park Antalyaspor'u 1-0 yendi; puanını 49'a yükseltti. Galibiyeti getiren 10 numaralı Olcay Şahan, ligdeki gol sayısını da 10'a çıkardı.

        BEŞİKTAŞ: 1 - MP ANTALYASPOR: 0

        STAT: BJK İnönü

        HAKEMLER: Mete Kalkavan, Orkun Aktaş, Serkan Akarca

        BEŞİKTAŞ: McGregor, Hilbert, Escude, Ersan Gülüm, Gökhan Süzen, Holosko (Dk. 77 Dentinho), Necip Uysal, Veli Kavlak (Dk. 55 Oğuzhan Özyakup), Olcay Şahan, Fernandes, Mustafa Pektemek (Dk. 88 Mehmet Akgün)

        MEDİCAL PARK ANTALYASPOR: Ndjock, Koray Arslan, Emre Güngör, Deniz Barış, Ergün Teber, İbrahim Dağaşan, Murat Duruer (Dk. 71 Ömer Şişmanoğlu), Isaac, Aissati (Dk. 90 1 Emrah Başsan), Tita, Diarra (Dk. 77 Janda)

        GOL: Dk. 57 Olcay Şahan (Beşiktaş)

        SARI KARTLAR: Dk. 51 Emre Güngör, Dk. 67 Deniz Barış, Dk. 90 İbrahim Dağaşan (Medical Park Antalyaspor), Dk. 61 Ersan Gülüm, Oğuzhan Özyakup (Maç bittikten sonra) (Beşiktaş)

        İLK YARIDAN POZİSYONLAR

        7. dakikada Isaac'in sağ kanattan ceza alanına ortaladığı top, Beşiktaş savunmasını geçerek arka direkte müsait durumdaki Tita'ya geldi. Bu oyuncunun vuruşunda kaleci McGregor'un çelmeyi başardığı meşin yuvarlak, altıpasın önündeki Diarra'nın önünde kaldı. Bu futbolcunun düzelterek yaptığı vuruşta yine McGregor uzandı ve topu kornere gönderdi.

        15. dakikada Murat'ın sol taraftan ceza alanına ortaladığı topla buluşan Diarra'nın uygun durumda yaptığı kafa vuruşunda, meşin yuvarlak McGregor'da kaldı.

        21. dakikada Holosko'nun kaleyi cepheden gören pozisyonda ceza alanı çizgisi üzerinden yaptığı vuruşta top üstten auta gitti.

        24. dakikada Fernandes'in sağ çaprazdan kullandığı vuruşta topa kaleci Ndjock ile yükselen Mustafa Pektemek kafa vuruşunu yaptı ancak Deniz Barış, çizgi üzerinden meşin yuvarlağı çıkarttı.

        40. dakikada Hilbert'in sağdan ortasında arka direkte topla buluşan Mustafa Pektemek, iyi yükseldi ve kafa vuruşunu yaptı. Medical Park Antalyaspor savunmasında Emre'ye çarpan meşin yuvarlak, kornere çıktı.

        İKİNCİ YARIDAN POZİSYONLAR

        57. dakikada Beşiktaş, Olcay'ın golüyle 1-0 öne geçti. Oyuna 2 dakika önce dahil olan Oğuzhan'ın pasıyla ceza alanına giren Olcay, plase bir vuruşla kaleci Ndjock'un yanından topu filelere gönderdi: 1-0.

        62. dakikada Tita'nın yaklaşık 25 metre uzaktan kullandığı serbest vuruşta, top az farkla üstten auta çıktı.

        65. dakikada Fernandes'in pasıyla soldan ceza alanına giren Olcay, topu penaltı noktasına çıkardı. Medical Park Antalyaspor savunması arasından sıyrılan Mustafa Pektemek'in vuruşunda kaleci Ndjock ayaklarıyla meşin yuvarlağı çeldi.

        72. dakikada Medical Park Antalyaspor ceza alanında Mustafa Pektemek ile duvar pası yapan Oğuzhan Özyakup, sol çaprazda kaleciyle karşı karşıya kaldı ancak genç oyuncunun sol ayağıyla yaptığı vuruşta top uzak direğin yanından auta gitti.

        80. dakikada Olcay'ın tek pasıyla sol çaprazdan ceza alanına giren Oğuzhan'dan önce kaleci Ndjock çıkarak topa müdahale etti ancak meşin yuvarlak Olcay'ın önünde kaldı. Bu oyuncunun gelişine vuruşunda Ndjock uzanarak topu çeldi.

        84. dakikada Tita'nın uzun pasıyla ceza alanına giren Ömer Şişmanoğlu'nun vuruşunda kaleci McGregor, yatarak topa sahip oldu.

        85. dakikada Fernandes'in yaklaşık 25 metreden çıkardığı sert şutta top Ndjock'tan döndü. Savunma daha sonra tehlikeyi uzaklaştırdı. Uzatma dakikalarında Medical Park Antalyaspor, üst üste kullandığı korner atışlarından gol bulamadı ve Beşiktaş, mücadeleyi 1-0 kazandı.

        MAÇTAN NOTLAR:

        Beşiktaş, Spor Toto Süper Lig'deki Medical Park Antalyaspor maçıyla, bir ay sonra İstanbul'daki taraftarının karşısına çıktı. BJK İnönü Stadı'nda en son 16 Mart Cumartesi günü Kasımpaşa ile karşılaşan siyah-beyazlılar, milli maçlar nedeniyle lige verilen ara ve deplasmanda üst üste oynanan 2 maçın ardından, 31 gün sonra taraftarıyla hasret giderdi. Siyah-beyazlı taraftarlar, Medical Park Antalyaspor maçında takımlarını yalnız bırakmadı. İstanbul'daki soğuk ve yağışlı havaya rağmen, yaklaşık 25 bin sporsever tribünlerden takımlarına destek verdi.

        KADRODA 3 DEĞİŞİKLİK

        Beşiktaş Teknik Direktörü Samet Aybaba, Medical Park Antalyaspor maçında, son Bursaspor karşılaşmasının kadrosundan 3 değişiklik yaparak, takımını sahaya sürdü. Sakatlığı bulunan İbrahim Toraman'ın yerine savunmanın göbeğinde Ersan Gülüm forma giydi. Oğuzhan Özyakup'un yerine Filip Holosko, Mehmet Akgün'ün yerine de Necip Uysal forma giyerken, forvette yine Mustafa Pektemek görev aldı. En son 2. haftadaki Galatasaray derbisinde İstanbul'da taraftarın karşısına çıkan Mustafa Pektemek, 26 hafta aradan sonra BJK İnönü Stadı'nda forma giydi.

        DENTİNHO YEDEK, SİVOK KADRODA YOK

        Medical Park Antalyaspor maçında ilk 11'de forma giymesi beklenen Brezilyalı futbolcu Dentinho, yine yedek soyundu. Sakatlığının ardından geçen hafta takımla çalışmalara katlan Tomas Sivok ise henüz tam hazır olmadığı gerekçesiyle kadroya alınmadı. Bu arada, siyah-beyazlılarda genç futbolcu Ömer Arslan, ilk kez 18 kişilik maç kadrosunda yer aldı. Ömer'in yanı sıra Cenk Gönen, Dentinho, Oğuzhan Özyakup, Emre Özkan, Sinan Kurumuş ve Mehmet Akgün de yedek soyundu.

        ANTALYASPOR CEPHESİ

        Medical Park Antalyaspor'da sarı kart cezalıları Uğur İnceman ve kaleci Hakan Arıkan, Beşiktaş karşısında forma giyemedi. Hakan'ın yerine kaleyi Ndjock korurken, Uğur'un yerine de Murat Duruer sahada yer aldı. Beşiktaşlı taraftarlar, Kutlu Doğum Haftası'nı da unutmadı. Tribünlerde, "O alemlere rahmet, alemler ona hasret", "Biz seni görmeden sevdik ya Resulallah" yazılı pankartlar açıldı.

        BEŞİKTAŞ KAYIPLARA SON VERDİ

        Spor Toto Süper Lig'de 29. haftanın son maçında Medical Park Antalyaspor'u 1-0 yenen Beşiktaş, zirve yarışındaki kayıplarına son verdi. Fenerbahçe'yi son saniye golüyle 3-2 yendiği 24. hafta maçının ardından 4 karşılaşmada 2 kez mağlup olan, 1 kez berabere kalan ve sadece lig sonuncusu Mersin İdmanyurdu'nu yenebilen siyah-beyazlılar, bu akşamki galibiyetle kötü gidişe "dur" dedi. Bu sonuçla Beşiktaş puanını 49'a çıkararak, lider Galatasaray'ın 10, ikinci Fenerbahçe'nin 6 puan gerisinde üçüncü sıradaki yerini korudu. Medical Park Antalyaspor ise 40 puanda kalarak, iki sıra birden geriledi ve 8'inciliğe indi. Süper Lig'in 30. haftasında Beşiktaş, ligden düşmeme mücadelesi veren Akhisar Belediyespor ile deplasmanda, Medical Park Antalyaspor ise Avrupa kupalarına katılma yarışındaki Bursaspor ile sahasında karşılaşacak.

        OLCAY'DAN 10. GOL

        Maçta 57. dakikada attığı golle Beşiktaş'a galibiyeti getiren Olcay Şahan, siyah-beyazlı formayla Süper Lig'de 10. kez gol sevinci yaşadı. Dokuzar gollü Filip Holosko ve Hugo Almeida'yı geçerek Beşiktaş'ın bu sezon ligdeki en skorer ismi olan Olcay, 10 golünden 7'sini BJK İnönü Stadı'nda filelere gönderdi.

        DENTİNHO DÖNDÜ

        Beşiktaş'ın devre arasında kadrosuna kattığı Dentinho, uzun süren sakatlığının ardından 72 gün sonra sahalara döndü. Dentinho, 77. dakikada Holosko'nun yerine oyuna girdi. En son 1 Şubat'ta Kardemir Karabükspor maçında forma giyen Brezilyalı futbolcu, bu karşılaşmanın ardından idmanda geçirdiği sakatlık sonrası takımından ayrı kalmıştı.

        BEŞİKTAŞ 6. KEZ GOL YEMEDİ

        Karşılaşmayı 1-0 kazanan Beşiktaş, Süper Lig'de bu sezon 6. kez bir maçı gol yemeden tamamladı. Oynadığı 29 maçta kalesinde 42 gol gören ve lig tarihinde en çok gol yediği sezonlardan birisini geçiren siyah-beyazlılar, en son 23. haftada aynı skorla kazandığı Sivasspor karşılaşmasında kalesini gole kapatmıştı.

        ŞİFO MEHMET, HASRETİ BİTİREMEDİ

        Spor Toto Süper Lig'de 29. haftanın son maçında Beşiktaş'a deplasmanda 1-0 yenilen Medical Park Antalyaspor'un teknik direktörü Mehmet Özdilek, siyah-beyazlı takıma karşı ligde yine galibiyet alamadı. Teknik adamlık kariyerinde Beşiktaş'a karşı lig maçlarında galibiyet yaşayamayan Özdilek, bu akşamki müsabakada şanssızlığına yine son veremedi. Futbolculuk döneminde Beşiktaş'ta sembol olan, birçok şampiyonluk ve kupa kazanan, takım kaptanlığı yapan "Şifo" lakaplı Özdilek, teknik adamlık kariyerinde ise birisi Malatyaspor, 9'u da Medical Park Antalyaspor'un başında olmak üzere siyah-beyazlı takıma karşı 10 lig maçında da galibiyet sevinci yaşayamadı.

        Beşiktaş'a karşı tek puanını, 0-0'lık sonuçla, 2004 yılında Malatyaspor'u çalıştırdığı dönemde alan Özdilek, Medical Park Antalyaspor'un başında ise eski takımına karşı yönettiği 9 Süper Lig karşılaşmasından da boynu bükük ayrıldı.

        Lig maçlarında Beşiktaş'a karşı teknik adam olarak 3 puan sevinci yaşayamayan Mehmet Özdilek, galibiyet özlemini Türkiye Kupası'nda bu sezon giderdi. Kupanın 5. kademesinde 12 Aralık 2012'de Antalya Akdeniz Üniversitesi Stadı'nda oynanan maçı 2-1 kazanan Medical Park Antalyaspor, teknik direktör Mehmet Özdilek'e resmi karşılaşmalarda ilk Beşiktaş galibiyetini tattırdı.

        Bu arada, Özdilek yönetimindeki Antalyaspor, 2008-2009 sezonunda Türkiye Kupası'nda eşleştiği Beşiktaş'a 2-0 ve 3-1'lik skorlarla mağlup olmuştu.

        BEŞİKTAŞ ŞANS TANIMIYOR

        Spor Toto Süper Lig'de 29. haftanın son maçında Medical Park Antalyaspor'u 1-0 yenen Beşiktaş, rakibine karşı lig maçlarındaki üstünlüğünü sürdürdü. Akdeniz temsilcisiyle Süper Lig'de oynadığı son 11 maçı kazanan siyah-beyazlılar, yenilmezlik serisini ise 20 maça taşıdı. Medical Park Antalyaspor'a en son 1997-98 sezonunun ikinci yarısında, 3 Mayıs 1998'de İstanbul'da yapılan maçta 1-0 mağlup olan Beşiktaş, daha sonra oynadığı 20 lig maçının 17'sini kazandı, 3 kez berabere kaldı ve hiç mağlup olmadı.

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa