Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Güncel Kocası tarafından öldürülen Kudret Karabülak cinayetinde karar açıklandı! Katile müebbet! - Son dakika haberi
        Sesli Dinle
        0:00 / 0:00

        Bağcılar'da eşini silahla vurarak öldürdüğü gerekçesiyle yargılanan sanık, "eşe ve kadına karşı kasten öldürme" suçundan ağırlaştırılmış müebbet, "ruhsatsız silah kullanma" suçundan da 1 yıl hapis ve 500 lira adli para cezasına çarptırıldı.

        AA'da yer alan habere göre Bakırköy 23. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya, tutuklu sanık Faruk Karabülak ile tarafların avukatları katıldı. Maktul Kudret Karabülak'ın annesi Fecire Küpeli ve yakınları da duruşmada hazır bulundu. Fecire Küpeli, göz yaşları içinde, kızını öldüren sanığın cezalandırılmasını istedi.

        KATİLDEN KAZA SAVUNMASI

        Sanığın avukatı ise müvekkilinin eşini kasten öldürmesi için bir sebep olmadığını savunarak, tahliye talebinde bulundu. Sanık Faruk Karabülak ise tek suçunun eşini aşırı sevmek olduğunu belirterek, "Hiçbir suçum yok, kazaydı." dedi.

        REKLAM

        Davayı karara bağlayan mahkeme heyeti, sanığı "eşe ve kadına karşı kasten öldürme" suçundan ağırlaştırılmış müebbet, "ruhsatsız silah kullanma" suçundan da 1 yıl hapis ve 500 lira adli para cezasına çarptırdı.

        Mahkeme heyetinin oy çokluğuyla aldığı kararda, sanığa takdiri indirim uygulanmadı. Mahkeme heyeti başkanı, sanığın cezasında takdiri indirim uygulanması yönündeki karara muhalefet şerhi koydu.

        NE OLMUŞTU?

        Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianamede, sanık Faruk Karabülak'ın çeşitli yerlerden borç alarak ticari faaliyette bulunduğu ancak borçlarını ödeyememesi sebebiyle maddi sıkıntıya girdiği anlatılıyordu.

        Sanığın bu nedenle 12 yıllık eşi maktul Kudret Karabülak ile zaman zaman tartıştığı aktarılan iddianamede, 2 Kasım 2022'de saat 06.30'da tekrar eşiyle tartışan sanığın üst kat komşusundan 10 bin lira karşılığında aldığı ruhsatsız silahla eşinin ölümcül bölgelerine 2 el ateş ettiği kaydediliyordu.

        İddianamede, ifadesinde eşini öldürdüğünü kabul eden sanığın, "eşini kasten öldürme" suçundan ağırlaştırılmış müebbet, "ruhsatsız silah kullanma" suçundan da 1 yıldan 3 yıla kadar hapisle cezalandırılması isteniyordu.

        Fotoğraflar: DHA

        ÖNERİLEN VİDEO
        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa