Takipde Kalın!
Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
Gündem Ekonomi Dünya Spor Magazin Kadın Sağlık Yazılar Teknoloji Gastro Video Keşfet Resmi İlanlar

Fenerbahçe Genel Sekreteri Mahmut Uslu verilen karar sonrası FB TV'de açıklama yaptı.

İşte o açıklamadan satır başları;

"Çok heyecanlı ve çok güzel bir gün. Türk adaletine ve yargısına teşekkür etmemiz gerekiyor. Sayın başkan içeri girdiği ilk günden beri 'biz şike yapmadık' dediği halde bir karar alınmıştı. Ve yeniden yargılanma için uğraşıyorduk, bu karar alındı. Biz şimdi adaletli bir şekilde yargılanmak istiyorduk. Bu bir af değil. Yeniden yargılanacağız. İnşallah göreceksiniz ki Fenerbahçe Başkanı ve arkasındakiler bu işleri yapmadı. Başta sayın bakan olmak üzere herkese teşekkür etmek lazım. Bu değişiklikler sadece Fenerbahçe Başkanı ve arkadaşları için değil, Balyoz, Ergenekon gibi davalar da yeniden yargılanıyor. Hem hapiste hem dışarda bunları yaşadık. Maalesef hala bunların artçı şokları devam ediyor. Medyanın bazı kişilerinin tweet'ler atması. İnfaz oluyor demeleri.

"O SÜREÇTE YOKTUM AMA..."

Kişi olarak o süreçte yoktum. Bütün arkadaşlara ve bugüne akdar dimdik duran Fenerbahçe camiasını kutlarım. Her baba yiğitin harcı değildi. Biz bunu yaptık. Yargılanacağız ve tüm kamuoyu görecek. Bizim aleyhimizdeki halkın yüzde 15-20'sinin de gönüllerini kazanarak bitireceğiz bu davayı.

"UEFA İLE BİRKAÇ KERE GÖRÜŞTÜK"

UEFA ile birkaç kere görüştük. Bize dosyanın kapandığını söyledikleri zaman ilave bir ceza olmayacağını anlattık. Ama bizden söz aldıkları için kamuoyu ile paylaşmadık. UEFA ile ilgili bu konuşmalarımız dışında ben bizzat kulüp adına gittim konuştum. Mahkemeye gideceğiz diyerek izah ettik. Biz bir şey yapamayız dediler. Polis raporlarını gerekçe gösterdiler. Biz de o polislerin görevden alındığını söyledik. Yeniden yargılanma olursa ne olur dedik, şaşkınlık içinde baktılar. Önümüzdeki dönemde göreceğiz artık.

'Türkiye'yi ve Fenerbahçe'yi sattılar' dediğim zaman boş bir şey demedim. Bunu söylemeye devam diyorum. Bazı kişiler ve kurumlar, bazı kurumların aşağı gitmesini sağlamak için yapılan operasyonlar bunlar. Bunlar servis edildi. Eskişehir, Sivas gidemiyor. Yazık değil mi. Bana göre ucube bir dava bu. Bu karar Türk futbolunun önünü açacak. Dünyanın hiçbir yerinde böyle bir dava, yargılama yok.

Bu kararı verenleri kutluyorum ve yargıya bir kere daha inanmaya mecbur olduğumuzu gördük."

ABDULLAH KİĞILI: YENİ DELİLLER SUNACAĞIZ, ORTALIK KARIŞACAK

Fenerbahçe Başkanvekili Abdullah Kiğılı, 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nin şike davasında Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım hakkında yeniden yargılama kararı vermesiyle ilgili olarak çarpıcı açıklamalarda bulundu.

TRT Spor'a konuşan Kiğılı, ""Yeni deliller çıkacak. O günlerde istenilmeyen, gelmesi gereken kişiler kabul edilmemişti. Bunların hepsi ortaya çıkacak. Ortalık çok karışabilir onu da söyleyeyim. Bu kolay bir iş değil. 3 yıldır üzerimizdeki bu yük yavaş yavaş kalkacak. Mahkeme heyetinden talep ettiğimiz o kişiler yeniden mahkemeye gelecek. Savcı da mütaalasında bundan bahsetmişti. Yeni delillerimiz var. İlk kez sunacağımız deliller olacak. Bunların hepsini sunacağız" ifadelerini kullandı.

KÖKSAL BAYRAKTAR: "UEFA'YA BAŞVURACAĞIZ"

Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım'ın avukatı Köksal Bayraktar, 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nin "yeniden yargılama" kararı vermesinin ardından açıklamalarda bulundu

Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım'ın şike davasında yeniden yargılanacak olmasını değerlendiren Bayraktar, bu karar sonrasında telefon dinlemelerinin delil olarak değerlendirilemeyeceğini ifade etti.

Bayraktar ayrıca Şampiyonlar Ligi'ne katılım için UEFA'ya da başvuruda bulunacaklarını sözlerine ekledi.

İşte Bayraktar'ın açıklaması;

"İstanbul'da yargılama yapılırken mahkemenin olağan dışı bir mahkeme olduğunu, ses kayıtlarının bizim tarafımızdan da incelenmesi gerektiğini defalarca söyledik. Ama bunlar dikkate alnımamıştı. Yargıtay da bunları dikkate almadan kararı onadı. Böylece hak yerini buldu. Çok geç de olsa yapılan yargılama ve üzerinde durulan delillerin hukuk tarafından doğrulanmadığı tespit edildi"

"Bundan sonra mahkeme bir gün verecek. Duruşma günü tespit edecek. Duruşma gününde yeniden yetki meselesi ortaya konabilir. Spor mahkemesi ya da Ağır Ceza Mahkemesi olabilir. En önemlisi şu. Telefon kayıtlarını hukuka uygun kabul etmediğiniz zaman, ki mahkeme bu kararıyla kabul etmediğini söyledi. Böylecek delil ortadan kalkacak. Delil yok."

"BAŞVURUDA BULUNACAĞIZ"

"3 Temmuz'da başlayan süreçte esas deliller telefon konuşmalarıydı. Başka bir şey değildi. Ama en önemli delili mahkeme telefon konuşması kabul etti. Telefon konuşmalarını İstanbul Ağır Ceza Mahkmesi şu an delil olarak kabul etmediğinde, onları dosyadan çıkartırsanız geriye bir şey kalmıyor. Fenerbahçe davasında geçerli delilin olmadığını, tek bir delilin bulunmadığını mahkeme ileride tespit edecek. Bu da bir gerçek."

"Avrupa'da UEFA'nın kararını bundan sonra yendien gözden geçirmesi için ve Aziz Yıldırım ve Fenerbahçe'nin avukatları olarak başvuruda bulunacağız."

Şurada Paylaş!
Yazı Boyutua
Yazı Boyutua
GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ