Gaziantepspor da Trabzonspor'a destek verdi
Gaziantepspor Kulübünden yapılan açıklamada, Galatasaray ile Trabzonspor arasında oynanan maçta yaşanan hakem hatalarının ülke futbolunda milat olması gerektiği belirtilerek, Muharrem Usta'nın karşılaşma sonrası beyanatının takdire şayan bulunduğu ifade edildi
ABONE OLKırmızı-siyahlı kulübün internet sitesinde yer alan açıklamada, Türkiye'nin 2 güzide kulübü Galatasaray ve Trabzonspor arasında oynanan maçta yaşanan hakem hatalarının Türk ve dünya futbolunun gündemine oturduğu kaydedilerek, şu görüşlere yer verildi:
"Yaşanan hakem hatalarının ülke futbolunda bir milat olmasını ve değişime öncülük etmesini temenni ederiz. Her sezon farklı zamanlarda yaşanan hakem hataları veya hakemlerin maçların gidişatlarına yaptıkları dokunuşlarla Türk futboluna katkı sağlamadıkları aşikar. Aksine, Türk futbolunun kötü günlere gideceği korkusu bizleri sarmaktadır. Hakemlerimizin de hata yapabileceğini, yapılan hataların olağan insan hatası olarak da değerlendirilmesi şeklindeki genel görüşe katılmakla birlikte hakemlerimize güvenmeli, iyi ve kötüyü ayırmalı, Türkiye Futbol Federasyonu, kulüplerimiz ve spor camiasının önde gelen isimleriyle birlikte el ele vererek hakem hatalarını asgariye indirmek, dokunuşları ortadan kaldırmak için daha iyi bir sistem geliştirmeli ve hakemlerimizin eğitimine çok daha fazla önem vermeliyiz."