Takipde Kalın!
Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
Gündem Ekonomi Dünya Spor Magazin Kadın Sağlık Yazılar Teknoloji Gastro Video Keşfet Resmi İlanlar

Öğle saatlerinde sosyal medyaya düşen bir iddia futbol gündemine bomba gibi düştü.Hızla yayılan iddiaya göre UEFA, Finansal Fair Play (FFP) kurallarına uymadığı gerekçesiyle Trabzonspor Kulübü'ne 2+1 yıl Avrupa kupalarından men cezası verdi.

Hürriyet'in haberine göre; konu ile ilgili olarak bordo mavili yöneticiler, "Bize resmi bir tebligat gelmedi" dedi.TFF yetkilileri ise konu ile ilgili olarak çok önemli açıklamalarda bulundu.

Buna göre sürecin işleyişi ve bundan sonraki beklentiler şöyle:

UEFA KARAR AŞAMASINDA

UEFA, Trabzonspor Kulübü'ne ilk olarak 2 yıl önce müdahalede bulunup, "Mali yapınızı Finansal Fair Play kurallarına uydurun" uyarısında bulundu. Bordo mavililer ikazı dinleyip, FFP'nin gereklerini yerine getirdi. Ancak geçen yıl FFP kuralları ikinci plana atılıp bütçe ciddi açıklar verince UEFA'dan bu kez çok ciddi bir uyarı geldi. Aradan geçen sürede herhangi bir iyileşme görülmeyince de karar aşamasına gelindi.

TFF yetkililerine göre UEFA Trabzonspor ile ilgili kararını her an açıklayabilir. En kötü senaryo ise gün içinde sosyal medyayı kasıp kavuran 2+1 yıl Avrupa kupalarından men cezası...

Muharrem Usta, Mali Fair Play için şu açıklamayı yapmıştı;

"Bu tarz yerlerde yapılan en büyük hata, şu veya bu nedenle bir an önce karar verilmesi için bir baskının ortaya çıkması. 'Bugün de geçti, hala karar alınmadı mı?' gibi baskılar olunca sarmal bir şekilde hatalar peş peşe geliyor. Hepimizin çok net bildiği bir tablo var ki, eğer başarıya odaklandıysak bundan sonrası için doğru zamanda, doğru işleri yapmak gibi bir zorunluluğumuz var. Geçtiğimiz bir aylık süreçte mümkün olduğu kadar bu çerçevede hareket etmeye çalıştık. Bundan sonrası için de buna en üst düzeyde dikkat etmeye çalışacağız. Kulübümüzde çok acil, hemen karar verilmesi gereken çok konu var. Ama bunların hiçbirini, 'Acilen şu kararı verdik' şeklinde yapmak istemiyoruz. Acil kararlar verip hata yapmaktansa, zamanında emin adımlarla doğru kararlarla ilerlemeliyiz."

Şurada Paylaş!
Yazı Boyutua
Yazı Boyutua
GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ