Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Avrupa Son dakika! Yunanistan Başbakanı Miçotakis'ten Oruç Reis ve diyalog mesajları - Haberler

        Yunanistan Başbakanı Miçotakis, Selanik'te basın toplantısı düzenlerken, Doğu Akdeniz'deki gerilime ilişkin kritik mesajlar verdi.

        Oruç Reis'in arama çalışmalarına ara vererek, Antalya açıklarına demirlemesini değerlendiren Yunan Başbakanı, "Oruç Reis'in Antalya'ya dönüşü olumlu bir ilk adımdır. Umarım bu ilk adımın takip edilmesi gerekir" ifadelerini kullandı.

        Hulusi Akar ve komuta kademesi Kaş'ta
        Haberi Görüntüle

        Miçotakis, Türkiye ile Yunanistan arasında diyalog kurulabileceğine işaret etti. Miçotakis, "İyi niyetli diyalog, elimizdeki sorunla başa çıkmanın ana yoludur, bu da deniz bölgelerinin sınırlandırılmasıdır" dedi.

        CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN İLE GÖRÜŞME

        REKLAM
        Yunan Cumhurbaşkanı'ndan dikkat çeken ziyaret!
        Haberi Görüntüle

        Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüşebileceğini söyleyen Miçotakis, "Son derece aktif diplomasi uyguladık, yeni ittifaklar kurduk, Avrupa'yı yanımızda getirdik. Türkiye ile tek farkımızın deniz bölgelerinin sınırlandırılması olduğunu tekrarlıyorum. Söyleyebileceğim şey, gerilimi azaltma olursa, süreklilik varsa, keşif temaslarını 2016 yılında tek amacı deniz bölgelerini sınırlandırmakla durdukları yerden devam ettirmeye hazır olduğumuzdur. Tabii ki Türkiye Cumhurbaşkanı ile görüşebilirim ve böyle bir olasılığa karşı değilim" ifadelerini kullandı.

        "GEÇMİŞTEKİ HATALARI TEKRAR ETMEYECEĞİZ"

        Miçotakis, Atina'nın "silahlanma yarışına girmeyeceğini ve geçmişte savunma konusundaki hataların tekrarlanmayacağını" öne sürerek, "Ege adalarının silahlandırılmasının söz konusu olmadığını, bunun istikşafi görüşmelerde ele alınmadığını ve alınmayacağını" iddia etti.

        Yunanistan'ın diplomatik konumunun geçen seneye oranla daha güçlü olduğunu savunan Miçotakis, uluslararası kamuoyunun bölgede olup bitenler konusunda hassas olduğuna işaret etti.

        FRANSA'DAN ALINAN SAVAŞ UÇAKLARI

        Yunanistan'ın Fransa'dan 18 Rafale savaş uçağı almasına ilişkin açıklamalarda bulunan Miçotakis, "Rafale, eski Mirage 2000'in yerini alacak. Tahminimiz ve umudumuzun ilk uçağın 2021 ortalarında Yunanistan'a ulaşması ve pazarın en geç 2022 başında tamamlanması" diye konuştu. Yunanistan Başbakanı ayrıca, Yunan ordusuna 15 bin personelin katılacağını da sözlerine ekledi.

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa