Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Son dakika! Tekirdağ Çorlu'daki tren kazasından acı haber geldi: 24 ölü

        Dün akşam saatlerinde Türkiye'yi yasa boğan haber geldi. 360 yolcu taşıyan tren Tekirdağ'ın Çorlu ile Muratlı ilçeleri arasında yer alan Sarılar Mahallesi'nde raydan çıkarak devrildi.

        Kaza haberi alınır alınmaz sağlık ekipleri ve arama ekipleri bölgeye sevk edildi. Bölgeye karadan ulaşımın zor olmasına rağmen sağlık ekipleri kısa sürede ulaştı.

        Başbakan Yardımcısı Recep Akdağ, Sağlık Bakanı Ahmet Demircan, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan da süratle bölgeye geldi.

        Enkaz kaldırma çalışmaları sırasında ilk olarak 10 kişinin yaşamını yitirdiği açıklandı. Sabaha kadar çalışmalar aralıksız sürdü. RTÜK olayla ilgili geçici yayın yasağı getirdi. Sabahın ilk ışıkları ile enkaz kaldırma çalışmaları sona erdi.

        REKLAM

        Akdağ, Demircan ve Arslan olayla ilgili bilgilendirme yapmak için sabah 07.00'da kameralar karşısına geçti.

        Harita

        AKDAĞ: 24 VATANDAŞIMIZ YAŞAMINI YİTİRDİ

        Başbakan Yardımcısı RecepAkdağ, Çorlu'da meydana gelen tren kazasına ilişkin, "Bu kazada arama kurtarma çalışmaları 9 Temmuz 06.00 itibarıyla tamamlanmış durumdadır. Kaza sonucunda 24 vatandaşımız hayatını kaybetmiştir. Hastanede müracaatı gerçekleşen vatandaşlarımızın müşahadeleri ve gerekli tedavileri de devam etmektedir." dedi.

        Akdağ, Çorlu Kaymakamlığında oluşturulan Tekirdağ Valiliği Kriz Yönetim Merkezi'nde düzenlenen basın toplantısında, dün 17.20 sıralarında Tekirdağ'ın Çorlu ilçesinde aşırı yağış sebebiyle menfez altı toprak kayması sonucu tren kazası meydana geldiğini söyledi.

        Kazanın büyük bir üzüntüye neden olduğunu belirtenAkdağ, "Bu kazada arama kurtarma çalışmaları 9 Temmuz 06.00 itibarıyla tamamlanmış durumdadır. Kaza sonucunda 24 vatandaşımız hayatını kaybetmiştir. Hastanede müracaatı gerçekleşen vatandaşlarımızın müşahadeleri ve gerekli tedavileri de devam etmektedir. Hasta yakınları Sağlık Bakanlığımızın 184 numaralı telefon hattından hastanedeki yakınlarının durumları ile ilgili bilgi alabilirler. Hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet temenni ediyoruz. Yakınlarına ve milletimize baş sağlığı diliyoruz. Yaralılarımıza da acil şifalar diliyoruz." diye konuştu.

        Konu ile ilgili adli ve idari soruşturmanın titizlikle devam ettiğini aktaranAkdağ, şunları kaydetti:

        "Tekirdağ Valiliğimizde kurulmuş olan kriz yönetim merkezi, meselenin en başından itibaren meseleye etkin ve hızlı biçimde müdahale etmiştir. Ankara'dan değerli bakanlarımız, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanımız Ahmet Arslan ve Sağlık Bakanımız Ahmet Demircan olay mahaline intikal etmişler ve hem gerekli incelemeleri yapmışlar hem de buradaki verilen hizmetlere, yapılan çalışmalara destek olmuşlardır. Ben olay olduğu anda Kayseri'deydim, Kayseri'den olay mahaline intikal ettim. Bütün bir gece boyunca Sayın Cumhurbaşkanımız ve Sayın Başbakanımız meseleyi yakından takip ettiler. Kendilerini birkaç defa bilgilendirdik, talimatlarını da aldık. Elbette AFAD, jandarmamız, Sağlık Bakanlığımızın UMKE ve 112 ekipleri, Ulaştırma Bakanlığımızın ekipleri ve diğer kamu kuruluşlarımızın ilgili ekipleri çok yönlü olarak birbirlerine destek olacak şekilde meseleye süratle müdahil olmuşlardır.

        Yağış sebebiyle zeminin çok yumuşak olması başlangıçta bazı zorluklara yol açmışsa da ifade ettiğim gibi süratli ve etkin bir müdahale kazanın hemen akabinde gerçekleştirilmiştir. Tekrar hayatını kaybeten bütün kardeşlerimize rahmet, yaralılarımıza da acil şifalar diliyorum."

        Bir gazetecinin, "Kaza ile ilgili gözaltı işlemi olup olmadığı" sorusu üzerineAkdağ, savcılığın gerekli çalışmayı yaptığını bildirdi.

        DEMİRCAN: 124 YARALIMIZ TEDAVİ ALTINDA

        Sağlık Bakanı Ahmet Demircan da, kazanın ardından hastanelere 318 yaralının başvurduğunu belirterek, "Bu müracaatlardan 194 tanesi ayakta tedavi edilerek taburcu edildi. 124 hastamız şu anda müşahede ve tedavi altında. Durum bu, yaralı sayısı bu. Tüm milletimize geçmiş olsun. Ölenlere, hayatını kaybedenlere Cenabıhaktan rahmet diliyorum. Yaralılarımıza acil şifalar diliyorum." diye konuştu.

        ARSLAN: BAKIMLAR NİSAN AYINDA YAPILMIŞ

        Arslan, Çorlu Kaymakamlığında oluşturulan kriz masasında, Başbakan Yardımcısı Recep Akdağ ve Sağlık Bakanı Ahmet Demircan ile düzenlediği basın toplantısında, adli ve idari soruşturmanın titizlikle sürdüğünü söyledi.Eksiklikler varsa bunların ortaya çıkarılacağını ifade edenArslan, şunları kaydetti:"Elbetteki eksiklik varsa ortaya çıkacaktır ancak şunu ifade etmeliyim bu tip projelerde belli yıllara sari yapılan teknik kontroller, geometrik kontrolleri var. En son yılda bir kez yapılması gereken kontroller nisan ayında, yakın bir zamanda yapılmış. Yol boyunca tren teşkil elemanlarımız ve şeflerimiz kontrollerini yapar ilgili mercilere bildirir. 8 Temmuz'da 10.40 itibarıyla 07.00 trenimiz bu yolu kullanmıştır ancak daha sonra 14.20 ile 15.10 arası metrekareye saatte 32 kilogram yağmur düşmüş, bu da oradaki menfezde olağanüstü şişmeye, zira zemin sürekli aldığı yağış nedeniyle suya doygunluk nedeniyle olağanüstü şişkinlik olmuş. Tren raylarıyla menfez arasındaki malzemeyi götürmesi sonucu boşluk oluşturmuş, tren raydan geçtiği sırada zira raylar, traversler normal yoldaki gibi gözükmüş, makinistler tarafından görülme şansı yok. Lokomotif hattan geçtikten sonra oradaki boşluk anlaşılmış, lokomotif ve birinci vagon yoldan çıkmadan devam etmiş, birinci vagon dray etmiş yani yoldan çıkmış ancak mevcut pozisyonunu korumuş, diğer vagonlar menfezi geçmekle yan yatmışladır.”BakanArslan, yaşamını yitirenlere Allah’tan rahmet, ailelerine sabır, yaralılara da şifa diledi.

        REKLAM

        YARALI YAKINLARI İÇİN TELEFON HATTI DEVREDE

        Kaza sonrası birçok kişi hastanelere akın etti. Vatandaşların mağdur edilmemesi için polikliniklere yaralı listeleri asıldı. Hastaneye kan bağışı için gelenler ile yaralı yakınlarının oluşturduğu yoğunluk ambulans giriş çıkışlarını etkiledi. Bunun üzerine hastaneden yeterli kanın mevcut olduğu açıklandı. Yoğunluğun azalmaması sonrası yaralı yakınlarının bilgi alabilmesi amacıyla 184 numaralı hat devreye sokuldu. Yaralı yakınları bu hat üzerinden bilgi almaya başladı ve yoğunluk azaldı.

        CUMHURBAŞKANI'NDAN TAZİYE MESAJI

        Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tren kazasına ilişkin bir taziye mesajı yayımladı.

        Erdoğan,“Tekirdağ’ın Çorlu ilçesinde bu akşam meydana gelen tren kazası, milletçe hepimizi derinden üzmüştür. Kazanın hemen ardından, devletimiz ilgili tüm birimlerini ve tüm imkanlarını seferber etmiştir. Yolcu trenindeki bazı vagonların raydan çıkması neticesinde meydana gelen kaza, her boyutuyla soruşturulmaktadır. Elim kazada hayatlarını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, ailelerine başsağlığı, yaralılarımıza da acil şifalar diliyorum.” ifadesini kullandı.

        REKLAM

        TBMM BAŞKANLIĞI'NDAN AÇIKLAMA

        Uzunköprü-İstanbul seferini yapmakta olan yolcu treninin Çorlu’da bazı vagonlarının raydan çıkması neticesinde yaşanan kaza dolayısıyla TBMM Başkanlığı'ndan açıklama yapıldı.

        Geçici TBMM Başkanı Durmuş Yılmaz, yaptığı açıklamada, “Elim kazada hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet diliyorum. Yaralananlara da acil şifalar temenni ediyorum” dedi.

        KILIÇDAROĞLU'NDAN TAZİYE MESAJI

        CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Çorlu'da meydana gelen tren kazasıyla ilgili sosyal paylaşım sitesi Twitter üzerinden taziye mesajı yayımladı. Kılıçdaroğlu mesajında, "Tekirdağ'ın Çorlu ilçesinde meydana gelen tren kazasında hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, ailelerine ve yakınlarına sabır; yaralılarımıza şifa diliyorum" ifadelerini kullandı.

        AKŞENER'DEN TREN KAZASI İLE İLGİLİ PAYLAŞIM

        İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener tren kazası ile ilgili sosyal medya hesabından paylaşımda bulundu. Akşener; "Tekirdağ'ın Çorlu ilçesi yakınlarında bir yolcu treninin yaptığı kazada yaşamını yitiren vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, kederli ailelerine ve sevenlerine başsağlığı diliyorum. Bu elim kazada yaralanan vatandaşlarımıza acil şifalar diliyorum." dedi.

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa