Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi İş-Yaşam Son dakika: Sanayi üretimi aralıkta yüzde 9.8 düştü - İş-Yaşam Haberleri

        Sanayi üretimi Aralık ayında yüzde 9.8 ile yüzde 7.5 beklentinin üzerinde daraldı. Alt sektörlerde en sert daralma yüzde 10.8 ile imalat sanayi sektörü endeksinde yaşandı.

        BÜYÜME VERİLERİ 11 MART'TA AÇIKLANACAK

        Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre sanayi üretimi Kasım'da aylık yüzde 0.3, yıllık bazda yüzde 6.5 düşmüştü. 2018 son çeyrek büyüme verileri 11 Mart'ta açıklanacak.

        Sanayinin alt sektörleri (2015=100 referans yıllı) incelendiğinde, 2018 yılı Aralık ayında madencilik ve taşocakçılığı sektörü endeksi bir önceki yılın aynı ayına göre %2,1, imalat sanayi sektörü endeksi %10,8 ve elektrik, gaz, buhar ve iklimlendirme üretimi ve dağıtımı sektörü endeksi %1,2 azaldı.

        Sanayi üretimi bir önceki aya göre %1,4 azaldı

        Sanayinin alt sektörleri (2015=100 referans yıllı) incelendiğinde, 2018 yılı Aralık ayında madencilik ve taşocakçılığı sektörü endeksi bir önceki aya göre %0,1 artarken, imalat sanayi sektörü endeksi %1,6 ve elektrik, gaz, buhar ve iklimlendirme üretimi ve dağıtımı sektörü endeksi %0,8 azaldı.

        Sanayi üretimi bir önceki yılın aynı çeyreğine göre %7,5 azaldı

        2018 yılı dördüncü çeyreğinde takvim etkisinden arındırılmış sanayi üretimi bir önceki yılın aynı çeyreğine göre %7,5 azaldı. Bir önceki çeyreğe göre mevsim ve takvim etkilerinden arındırılmış sanayi üretimi ise %5,2 azaldı.

        Şurada Paylaş!
        Yazı Boyutu

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ

        Habertürk Anasayfa