Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Son dakika: Parktaki çocuklara ateş açan zanlı yeniden gözaltında

        Pendik'te Kurban Bayramı'nın birinci gününde parkta oynayan çocuklara "sessiz olun" diye uyarıda bulunup ardından da ateş açan ve 7 yaşındaki Hira Nur Demircan'ın sırtından yaralanmasına neden olan şüpheli Barış B. tutuklanması istemiyle mahkemeye sevk edildi. Mahkeme zanlının tutuklanmasına hükmetti.

        SERBEST BIRAKILDI

        Habertürk muhabiri Arzu Kaya'nın haberine göre, olay Pendik Dumlupınar Mahallesi'nde bulunan bir sitenin parkında meydana geldi. İddiaya göre, bayramın ilk gününde parkta oynayan çocuklar önce "Gürültü yapmayın, başka yerde oynayın" diye bir ses duydu. Ardından da bir anda yankılanan tabanca sesiyle irkildi. Korku içinde kaçışan çocuklardan 7 yaşındaki Hira Nur Demircan vuruldu. Çekilen röntgende bir cismin sırtından girip kemiği delerek küçük kızın ciğerine 2 santim kala durduğu anlaşıldı. Hayati tehlikesi bulunmayan küçük kız taburcu edildi. Olayın ardından görgü tanıklarının ifadeleri üzerine Barış B. gözaltına alındı. Emniyette olay saatinde uyuduğunu söyleyen Barış B., savcılığın talimatıyla serbest bırakıldı.

        ZANLI TUTUKLANDI

        Serbest bırakılma kararının ardından Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı şüpheli hakkında yeniden gözaltı kararı verdi. Savcılıkta verdiği ifadesinin ardından da "korku kaygı veya panik yaratabilecek tarzda silahla ateş etme" ve "olası kastla kasten yaralama" suçlarından tutuklanması talebiyle mahkemeye sevk edildi. Zanlı mahkemedeki işlemlerin ardından tutuklandı. Zanlının tutuklanma gerekçesi, Barış B. "korku kaygı veya panik yaratabilecek tarzda silahla ateş etme" ve "olası kastla kasten yaralama"suçları...

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa