Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Son dakika... Emeklilikte yaşa takılanlar (EYT) ve tek tip askerlik ile ilgili Beştepe'den açıklama

        Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında toplanan kabine toplantısı sona erdi. Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın toplantının ardından açıklama yaptı.

        HAVALİMANI TAKVİMİNDE DEĞİŞİKLİK YOK

        İbrahim Kalın, yeni havalimanının yüzde 97'sinin tamamlandığını ve 29 Ekim'de açılışının yapılacağını kaydetti.

        İDLİB MUTABAKATI

        Kalın, "Detaylar üzerinde çalışmalar devam ediyor. Çekilme ile ilgili takvim ilerliyor. Detaylar Rus yetkililerle müzakere ediliyor." diye konuştu. Filistin meselesini tekrargündeme getirdi Cumhurbaşkanımız.Ana muhalefet liderinin 'Filistin konusunda bir laf etti mi?' şeklinde söylemesine tanık olduk. Kendilerine yanlış bilgi verilmiş. Tavsiyemiz o konuşmayı baştan sona dinlemeleri. " diye konuştu.

        REKLAM

        ERDOĞAN'IN ALMANYA ZİYARETİ

        Kalın, "Pozitif gündemiöne çıkaran bir ziyaret oldu. Ziyaretin başarısız olduğu tarzı haberler taraf tutumlardır. Caminin açılışında yaptığı konuşmayaatıfta bulunmak istiyorum. O konuşmayı dünyada kaç lider yapabilir emin değilim. Dini cemaatlere mensup insanların Avrupa'da ve dünyanın başka bir yerinde barış içerisinde yaşamalarınısağlayacak bir formül önerdi. Yenibir sayfanın açılmış olacağını umut ediyorum." dedi.

        Kalın sözlerini şöyle sürdürdü:

        DÖRTLÜ ZİRVE

        "Bu ayın içerisinde ya da kasımayının başında bu toplantıyı yapacağız. Gündem Suriye olacak. Amacımız dörtlü zirveden bölgeye katkı sağlayacak somut şeylerielde etmek. Sizleri de bilgilendireceğiz.

        SORU-CEVAP

        MÜNBİÇ'TE SON DURUM

        90 günlük bir takvim hazırlanmıştı. Her düzeyde Amerikalı mevkidaşlarımıza söylediğimiz, oyalama taktiğinin bir kenara bırakılması. Eğitimcilerin ve sahadakilerin eğitilmesi. Ortak devriye tamamlanmış olması gerekiyordu. Bir tarih veremiyoruz. Normalde çok önce tamamlanmış olması gerekiyordu. Ortak devriye yapacağız, Münbiçlilerinkendi şehirlerine biran önce dönmesi hedefler bunlardır. Oyalama taktiği büyüyen bir sorun olmaya başladı. Yol haritasının bir an önce hayata geçirilmesigerekiyor. (Fırat'ın doğusu) Amerikan devletinin yani bir politikaile Suriye'dekalmak istediğini biz biliyoruz. Bunun bu gerekçe ile yapılması halindebölgedeki gerginliği nasıltırmandıracağını da biz biliyoruz. DEAŞ gibi örgütlerin tamamen temizlenmesi için üzerimize düşeni yaptık, yapmaya devam edeceğiz.Suriye sahasında, terör örgütü unsurlarına karşı ulusal güvenliğimizi garanti altına alacak adımları her an atarız.

        SUUDİ GAZETECİ NEREDE?

        Bildiğimiz kadarıyla Suudi gazeteci Suudi Arabistan'ın İstanbul Başkonsolosluğu'nda

        EMEKLİLİKTE YAŞA TAKILANLAR

        Kabinede gündeme gelmedi. Bu konu kabinenin gündeminde yok. Değerlendirmesi Meclis'te yapılır.

        ASKERLİKTE YENİ DÜZENLEME

        Bugün itibariyle yürüyen bir çalışma var diyemem.

        MCKİNSEY İLE DANIŞMANLIK

        Yeni bir IMF modeli, yabancılara teslim ediyorlar, bizim mahremimize giriyorlar gibi ekonomimizi, Cumhurbaşkanımızı hedef alan iftiralar bunlar. Türkiye Cumhuriyeti ekonomisini ilgili birimleri yönetir. Danışmanlık hizmetinin bir bağlayıcı tarafı yoktur."

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa