Takipde Kalın!
Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
Gündem Ekonomi Dünya Spor Magazin Kadın Sağlık Yazılar Teknoloji Gastro Video Stil Resmi İlanlar

İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi'nin konvoyundaki helikopterlerden birinin kaza yaptığı bildirildi. İran Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdullahiyan'ın da kazaya karışan helikopterlerden birinde olduğu açıklandı. İran devlet televizyonu kazadan saatler sonra Reisi'nin düşen helikopterinin bulunduğunu duyurdu, İran Kızılayı ise haberleri yalanladı. İran resmi haber ajansı IRNA Cumhurbaşkanı Reisi'nin helikopterinin henüz bulunmadığını duyurdu. İran Devrim Muhafızları Komutanının bölgeye hareket ettiği bildirildi. İran Kızılay Başkanı Pir Hüseyin Kolivend, Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi ve heyetini taşırken kazaya uğrayan helikoptere ilişkin, arama kurtarma ekiplerinin bir noktada akaryakıt kokusu aldıklarını, söz konusu bölgenin kazanın meydana geldiği ihtimal verilen yerlerden biri olduğunu söyledi.

Read more!
AKINCI TİHA İRAN CUMHURBAŞKANI'NI VE HEYETİNİ ARIYOR

Selçuk Bayraktar "İran halkının üzüntüsünü paylaşıyor, geçmiş olsun dileklerimi sunuyorum. Devletimizin görevlendirmesiyle Kara Kuvvetlerimize ait Bayraktar Akıncı TİHA arama kurtarma çalışmalarına İran hava sahasında destek vermektedir. İran Cumhurbaşkanı Sayın İbrahim Reisi ve heyetinin bir an önce bulunması en büyük temennimiz." dedi.

İRAN DEVLET TELEVİZYONU: HELİKOPTERİN YERİ TESPİT EDİLDİ

İran devlet televizyonu, Cumhurbaşkanı Reisi ve heyetini taşırken kazaya uğrayan helikopterin yerinin tespit edildiğini bildirdi.

BİR AÇIKLAMA DA DEVRİM MUHAFIZLARINDAN: YERİ TESPİT EDİLDİ

İran Doğu Azerbaycan Devrim Muhafızları Komutanlığı, Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi ve heyetini taşırken kazaya uğrayan helikopterin yerinin tespit edildiğini bildirdi.

İran resmi haber ajansı IRNA, Doğu Azerbaycan Devrim Muhafızları Komutanlığı tarafından yapılan açıklamayı yayımladı.

Açıklamada, helikopter ve kaza yerindeki mürettebattan birinin cep telefonundan sinyal alındığı ve bölgeye askerlerin sevk edildiği belirtildi.

Cumhurbaşkanı Reisi, bugün helikopterle, İran-Azerbaycan sınırında bir barajın açılış törenine katılmıştı.

İran devlet televizyonu, Reisi'nin helikopterinin bölgeden dönerken sert iniş yapması suretiyle kaza meydana geldiğini; Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdullahiyan, Doğu Azerbaycan Eyalet Valisi Malik Rahmeti ve Tebriz Cuma İmamı Ayetullah Ali Haşim'in de helikopterde bulunduğunu duyurmuştu.

Arama kurtarma ekipleri, olumsuz hava şartları nedeniyle çalışmaların güçlükle sürdüğünü bildiriyor.

Read more!

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ile iki ülke sınırında baraj açılışına katılan Cumhurbaşkanı Reisi'nin helikopter konvoyunun dönüş yolunda kötü hava koşulları nedeniyle kaza geçirdi. Reisi'nin konvoyundaki 3 helikopterden ikisinin sert iniş yaptığı, birinin ise düştüğü ifade edildi.

REİSİ'NİN HELİKOPTERDEKİ SON GÖRÜNTÜLERİ ORTAYA ÇIKTI

İran Kızılay Başkanı Pir Hüseyin Kulivend, arama kurtarma ekiplerinin Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi ve Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdullahiyan ile diğer yetkililerin bulunduğu helikopterin kazaya uğradığı noktaya yaklaştığını söylemesinin ardından Reisi'nin helikopterine ulaşıldığı açıklandı.

Arama kurtarma ekipleri Reisi'nin helikopterine ulaşmaya çalışırken, Reisi'nin helikopterdeki son görüntüleri ortaya çıktı.

Read more!
Şurada Paylaş!
Yazı Boyutua
Yazı Boyutua
GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ