Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Son dakika haberler... Çağlayan'da bir mahkemeye karantina!

        Yeni normaller kapsamında 16 Haziran itibariyle tamamen açılan Çağlayan’daki İstanbul Adalet Sarayı’nda bulunan İstanbul 6’ıncı Tüketici Mahkemesi’nde bugün bir memurun kovid-19 testi pozitif çıktı.

        Habertürk’ten Serdar Kulaksız’ın haberine göre, memurun testinin pozitif çıkması üzerine mahkeme salonu ve kalemi karantinaya alındı.

        Memur tedavi altına alınırken, mahkemenin 2 hakimi ve kalem personelinin de 14 gün süre ile evlerinde izole altına alınmasına karar verildi.

        REKLAM

        DURUŞMA SALONUNA YAZI ASILDI

        Mahkeme duruşma salonu’na “Covid 19 salgını nedeni ile mahkememiz karantina altına alınmıştır. Duruşmalar yapılmayacaktır” yazısı asıldı.

        BAŞSAVCILIK AÇIKLAMA YAPTI

        İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, bir memurun yeni tip koronavirüs (Kovid-19) testinin pozitif çıkması üzerine karantinaya alınan İstanbul 6. Tüketici Mahkemesinin hakimleri ve personelinin genel sağlık durumunun iyi olduğunu bildirdi.

        AA'nın haberine göre, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığından yapılan açıklamada, İstanbul 6. Tüketici Mahkemesi'nde görevli bir personele uygulanan Kovid-19 testinin pozitif çıkması nedeniyle mahkeme hakimleri ve personelinin idari izinli sayılarak, izolasyon için evlerine gönderildiği belirtildi.

        Mahkeme faaliyetlerinin de geçici olarak durdurulduğu aktarılan açıklamada, "Mahkeme hakimleri ve personelimizin genel sağlık durumu iyidir. Faaliyetleri geçici olarak durdurulan İstanbul 6. Tüketici Mahkemesinin işlerine, bu süreçte diğer İstanbul Tüketici Mahkemeleri dönüşümlü olarak bakacaktır. Başsavcılığımızca Kovid-19'a karşı alınan tedbirler titizlikle uygulanmaktadır." denildi.

        Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'nın birinci katında bulunan 6. Tüketici Mahkemesi kaleminde çalışan bir memurun Kovid-19 testinin pozitif çıktığının öğrenilmesi üzerine mahkemenin 2 hakimi ve kalem personeli idari izne çıkarılmıştı.

        Hakimlerin odası, duruşma salonu ve mahkeme kalemi dezenfekte edilirken, mahkemenin duruşma salonu ve kaleminin kapısına, "Kovid-19 salgını nedeniyle mahkememiz karantina altına alınmıştır. Duruşmalar yapılmayacaktır." duyurusu asılmıştı.

        KORONAVİRÜS SON DAKİKA HABERLERİ İÇİN TIKLAYINIZ!
        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa