Takipde Kalın!
Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
Gündem Ekonomi Dünya Spor Magazin Kadın Sağlık Yazılar Teknoloji Gastro Video Keşfet Resmi İlanlar

Şentop, Cebeci Asri Mezarlığı'ndaki Dışişleri Şehitliği'ni ziyaretinde, 1973'te başlayan ve tarihte eşi benzeri görülmemiş alçakça terör eylemlerinin, yıllarca Türk diplomatlarını ve yakınlarını hedef aldığı bir sürece dönüştüğünü söyledi.

Bu menfur saldırılarda 58'i Türk vatandaşı olmak üzere 77 kişinin hayatını kaybettiğini, bunlardan 31'inin diplomat ve onların aile fertleri olduğunu belirten Şentop, şöyle konuştu:

"Kendi topraklarından binlerce kilometre uzakta, bulundukları devlet tarafından emniyetleri en üst seviyede temin edilmesi gereken diplomatların ve ailelerinin terör saldırılarına uğrayarak şehit edilmeleri, diplomasi bakımından da son derecede trajik bir durumdur. Asırlardır diplomasiye hakim olan 'elçiye zeval olmaz' ilkesi, dünyanın ve ilgili ülkelerin gözleri önünde Ermeni terör örgütleri tarafından defalarca ihlal edilmiştir. İlk şehitlerimiz Los Angeles Başkonsolosumuz Mehmet Baydar ve Konsolos Bahadır Demir'in hatırası zihinlerimizde hala çok tazedir. 1982'de Los Angeles Başkonsolosu Kemal Arıkan'ın trafik ışıklarında şehit edilmesinin acısı hala yüreklerimizdedir. Atina'nın ortasında Büyükelçilik İdari Ataşemiz Galip Özmen'in, 14 yaşındaki kızı Neslihan Özmen ile birlikte şehit edilmesi ilk günkü gibi aklımızdadır. Bu suikastların çoğunda, katil zanlılarının bulunamaması, üstelik eylemi gerçekleştiren örgüt kendini açık ettiği halde bunların bulunamamış olması ironik bir durumdur. Bulunsa ve hatta zanlılar hüküm giymiş olsalar dahi, süreçler takip edildiğinde birçoğunun daha sonra serbest bırakıldığı ve cezalarını tamamlamadıkları görülmektedir."

Şurada Paylaş!
Yazı Boyutua
Yazı Boyutua
GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ