Takipde Kalın!
Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
Gündem Ekonomi Dünya Spor Magazin Kadın Sağlık Yazılar Teknoloji Gastro Video Stil Resmi İlanlar

Hazine ve Maliye Bakanı Dr. Nureddin Nebati, Habertürk ve BloombergHT ortak yayınında Bloomberg HT Genel Müdürü Alican Türkoğlu'nun sorularını yanıtladı. Enflasyondaki yukarı yönlü ivmenin kırıldığını belirten Bakan Nebati ''Biz bu enflasyon devrini kapattık artık." dedi.

Bugün açıklanan memur ve emekli zammına da değinen Bakan Nebati memur ve emeklinin enflasyon karşısında ezilmesinin mümkün olmadığını kaydetti. ''Memur ve emeklilerin maaşları yasayla yılda iki defa güncellenerek güvence altına alınmıştır. memur ve emeklilerin enflasyon karşısında ezilmeleri mümkün değil. Açıklanan yüzde 25'lik artış 6 aylık bir artış. Haziran'da artışlar tekrar güncellenecek. Yapılan zam ile en düşük emekli aylığı 5 bin 859 TL'ye çıkıyor. En düşük memur emekli aylığı ise 7 bin 597 TL'ye çıkıyor.'' ifadesini kullandı.

Haberi Görüntüle

Yıl ortasında asgari ücrette artış ihtiyacı olmayacağını öngören Bakan Nebati ''Enflasyonu çözdük. Yıl ortasında asgari ücrete artış ihtiyacı olmaması lazım. Bu tabii sayın Cumhurbaşkanımızın takdirinde.'' dedi.

MARKETLERE FİYAT SABİTLEME ÇAĞRISI

Bakan Nebati ulusal ve yerel marketlere fiyatların sabitlenmesi çağrısı yaptı: ''Buradan bir çağrım var. Gelmeden birkaç patronla görüştüm. Bazı firmalar da başladılar. Fiyatların belli bir süre sabitleneceği noktasında bir çağrıda bulunuyorum. Her türlü katkıyı sunmaya hazırız. Bu çağrıya karşılık verenler de oldu.''

TÜİK ile ilgili eleştirilere sert çıkan Nebati ''TÜİK binlerce veri derliyor, tüm süreçler denetleniyor. Şu anda rakam açıklayanların rakamlarını kullananlar, yarın seçimden sonra bunun gerçekçi olmadığını anlayıp bırakırlar'' diye konuştu.

Şurada Paylaş!
Yazı Boyutua
Yazı Boyutua
GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ