Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Son dakika... Başbakan Yıldırım'dan OHAL açıklaması

        Başbakan Binali Yıldırım, NTV canlı yayınında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

        Yıldırım, Avusturya'nın cami kapatma kararına ilişkin, "Fevkalade yanlış. Ne evrensel hukuk kurallarına ne AB değerlerine ne azınlıkların hukukuna sığacak karar. Böyle bir AB ülkesine, bu zihniyetteki yöneticilere AB nasıl emanet edilir? Bunu Avrupalıların takdirine bırakıyorum. Kendinden farklı düşünen, kendinden farklı inan insanlara tahammül gösteremeyenlerin Birliğin vizyonunu, hedeflerini gerçekleştirmek için ortaya ne koyacaklar ben merak ediyorum." açıklamasında bulundu.

        Başbakan Yıldırım, olağanüstü hal konusunda da "Ümit ederim yakın zamanda olağanüstü hal meselesi yeni hükümetin gündeminde olacaktır ve kaldırılması cihetine gidilecektir." diye konuştu.

        "SAYGI DUYARIZ AMA GÜNDEMİMİZDE YOK"

        "Gündemimizde af yok" diyen Yıldırım, şöyle devam etti:

        "Sayın Bahçeli, bunu gündeme getirdi. Onlar ayrı siyasi parti, biz ayrı siyasi partiyiz. Buna saygı duyarız ama bizim gündemimizde yok. Bu kadar net. Seçimden sonra ne olur ne biter. Meclis kompozisyonu belli olmadan, Cumhurbaşkanlığı seçimi belli olmadan bu konuda ortaya bir formül koymak, bir fikir ortaya koymak sağlıklı bir şey olmaz."

        Yıldırım, "MHP'yi dışlamak diye bir şey söz konusu olamaz. MHP'nin de AK Parti'yi dışlaması diye bir şey olamaz. Çünkü biz beraber çıkmışız bu yola. AK Parti'de, MHP içinde bilgimiz dışında çok lokal bazı olumsuzluklar olabilir ama bunları genele yaymak ve genelde oluyormuş gibi düşünmemiz söz konusu değildir. Her mitingimizde Cumhur İttifakı'na vurgu yapıyoruz. Aramıza fitne sokmaya çalışanlara fırsat vermeyeceğiz." dedi.

        Yıldırım, ''Kürt sorunu yok, PKK ve terör sorunu var. Fırat'ın Doğusu'ndaki sorunu bizim tercihimiz diplomasi ile çözmek.''

        "ÖTESİ KANDİL DE MAHMUR DA SİNCAR DA OLABİLİR"

        "Kuzey Irak'ta sınırın 30 kilometre derinliğinde, 300 kilometrekarelik alanda konuşlandık. Ötesi Kandil de Mahmur da Sincar da olabilir." ifadelerini kullanan Yıldırım, şöyle konuştu:

        "Amerikalıların PYD/YPG ile iş birliği yaparken bize söyledikleri şu, 'Bu bir tercih değil, mecburiyet' neyin mecburiyeti, orası soru işareti olmakla beraber, 'DEAŞ'ı yok etmek için mecbur kaldık' dediler. Bizce mecbur değillerdi. Ama onun artık önemi yok, geride kaldı. Şimdi DEAŞ bitti kardeşim. Bu adamların ne işi var orada silahlarla? Amerika bizim müttefikimizse, NATO da ortağımızsa yapacağı tek şey var, 'Hadi kardeşim verdik, güle güle işinize, verin silahları, oturun oturduğunuz yerde' bunun dışında bir tutum dostluğa sığmaz."

        BEDELLİ ASKERLİK

        Yıldırım, bedelli askerlikte yaş ve ücret haberlerinin gerçekle alakası olmadığını belirterek, "Yeni yönetim gündeme alacaktır. Ayrıntılı bir çalışma şu anda söz konusu değil.Yeni hükümetin kalıcı çözüm üretmesi gereken bir konu. 15 Temmuz'dan sonra profesyonelleşmeye hız verdik. ''

        İMAR BAŞVURULARI

        Türkiye'de ne yazıkki imara aykırılığı olan binalar yapılmış. Projesini uygularken eklenti yapmış, ölçülerini değiştirmiş, balkonu yok balkon yapmış. Bir de devletin arazisine gidip ev yapmış. O kadar çok imara aykırılık var ki. İzmir'în yüzde 62'si imara uygun değil. İstanbul da ondan aşağı değil. Doğalgaz bağlanamıyor, alt yapı hizmetleri verilemiyor. Bugünün problemi değil 40 yıllık birikmiş bir problem. Yapılan yanlışa gözlerimizi kapatmıyoruz bunları Yapı Kayıt belgesi veriyoruz. Yapı Kayıt belgesi binaya kullanma hakkı veriyor.

        AK PARTİ'NİN SEÇİM VAATLERİ

        Yıldırım, AK Parti'nin seçim vaatlerine ilişkin ise; ''Türkiye'nin 16 yıl içerisinde el atılamayan sorunlarına el atan bizim iktidar. Her şeyi de bir anda yapamıyoruz. İmkanlarımız el verdikçe yapmaya devam ediyoruz.'' açıklamasında bulundu.

        "GERİ KABUL ANTLAŞMASINI İPTAL ETMEMİZ SÖZ KONUSU DEĞİL"

        Başbakan Yıldırım, Yunanistan konusunda da "İkili geri kabul anlaşmasını, bu son karardan sonra, durdurduk. AB ile geri kabul antlaşmasını iptal etmemiz söz konusu değil." dedi.

        REKLAM
        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa