Takipde Kalın!
Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
Gündem Ekonomi Dünya Spor Magazin Kadın Sağlık Yazılar Teknoloji Gastro Video Keşfet Resmi İlanlar

ABD-İran gerilimi tırmanırken ABD Başkanı Donald Trump, Twitter hesabından yaptığı açıklamayla ülkesine ait insansız hava aracını (İHA) düşüren İran'a gözdağı verdi.

Trump, tek cümlelik paylaşımında, "İran çok büyük bir hata yaptı." ifadesini kullandı.

ABD'ye ait İHA'nın vurulmasına nasıl karşılık verecekleri sorusuna "Yakında öğreneceksiniz. İran çok büyük bir hata yaptı" şeklinde yanıt veren Trump, "İnsansız hava aracı silahsızdı ve kesinlikle uluslararası suların üzerindeydi. Eğer içinde bir insan olsaydı çok farklı olurdu." dedi.

İran'ın ABD'ye ait İHA'yı vurmasının küçük ama mide bulandıran bir pürüz olduğunu belirten Trump, halen İran'la diyaloğa açık olup olmadığı yönündeki soruya ise "Neler olacağını göreceksiniz" yanıtını verdi.

Trump ayrıca ABD İHA'sına yönelik saldırının 'gevşek ve aptal' biri tarafından yapılmış bir hata olabileceğini de ifade etti.

Öte yandan konuyla ilgili bir açıklamada ABD ordusundan geldi. ABD Hava Kuvvetleri'nin Orta Doğu'daki en üst düzey ismi olan Joseph Guastella, düşürülen İHA'nın Hürmüz Boğazı üzerindeki uluslararası hava sahasında olduğunu ve en yakın İran kıyısına 34 kilometre olduğunu belirtti.

İran Devrim Muhafızları Ordusu (DMO), sabah Umman Körfezi'ne kıyısı olan Hürmüzgan eyaletine bağlı Kuhmubarek kenti sahilinde "İran hava sahasını ihlal eden" ABD Hava Kuvvetlerine ait RQ-4 Global Hawk tipi İHA'nın karadan havaya füzeyle vurularak düşürüldüğünü duyurmuştu.

ABD Merkez Kuvvetler Komutanlığı (CENTCOM) ise Hürmüz Boğazı üzerinde uçan ABD Hava Kuvvetlerine ait insansız hava aracının İran tarafından düşürüldüğünü doğrulamış ancak söz konusu İHA'nın uluslararası hava sahasında uçarken düşürüldüğünü savunmuştu.

Şurada Paylaş!
Yazı Boyutua
Yazı Boyutua
GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ