Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Teknoloji Samsung Galaxy Note 9 tanıtıldı! İşte Samsung Galaxy Note 9 ile ilgili her şey! - Teknoloji Haberleri
        • 1

          Samsung, aylardır hakkında söylentileri ve sızıntıları bitmeyen yeni amiral gemisi Galaxy Note 9’u bu akşam New York’ta gerçekleştirdiği ‘Galaxy Unpacked’ etkinliği ile tanıttı. Türkiye saatiyle 18.00’da başlayan etkinlik, Samsung’un resmi sitesinden ve Samsung Mobile’in resmi YouTube sayfasından yayınlanacak.

        • 2

          İşte Samsung Galaxy Note 9'un tüm özellikleri...

        • 3

          Fiyat

          MediaMarkt Türkiye’nin internet sitesine Galaxy Note 9, 6499 TL’den satışa sunulacak. Eğer bir yanlışlık yoksa ürünün Türkiye’deki başlangıç fiyatı da bu olacak. Geçtiğimiz sene 23 Ağustos’ta tanıtılan Galaxy Note 8’in fiyatı ise 4999 TL’ydi ancak zaman içerisinde 5499’a çıkmıştı.

          Çıkış tarihi

          Galaxy Note 9, 24 Ağustos'ta satışa sunulacak.

        • 4

          4000 mAH bataryaya sahip olan Galaxy Note 9, Samsung'un iddiasına göre tüm günü rahatça atlatabilecek ve yanınızda powerbank taşımanıza bile gerek kalmayacak. Depolama hafızası söz konusu olduğunda da bonkör davranan Güney Koreli teknoloji devi, kullanıcılara iki seçenek sunuyor: 128 GB ve 512 GB. 512 GB'lık depolama hafızasıyla kullanıcıların herhangi bir microSD kart desteğine de ihtiyacı kalmıyor.

          Ancak Samsung'un sürprizi bununla da sınırlı değil. microSD kart desteğini yine de sunan Samsung, 512 GB'lık modelde ayrıca 512 GB'lık microSD kart da ekleyerek toplam depolama alanını 1 TB'a kadar çıkarabiliyor ki bu telefon pazarında gerçekten de bir ilk.

        • 5

          Tasarım

          Yeni tanıtılan Galaxy Note 9, tasarım olarak kullanıcılara pek yenilik vaat etmiyor. Cihazın ön yüzünün Galaxy Note 8 ile birebir aynı olduğunu söyleyebiliriz.

        • 6

          Arka yüzünde ise Note 8’de kameranın yanında olan parmak izi sensörü Galaxy Note 9’da kameranın altına yerleştirilmiş.

        • 7

          Yeni Galaxy Note 9’un Siyah, Gümüş, Lavanta Moru, Kahverengi ve Okyanus Mavisi renk seçeneklerine sahip olabileceği biliniyordu. MediaMarkt’ın sitesinde ise Okyanus Mavisi, Gece Siyahı ve Lavanta Moru olmak üzere 3 adet renk seçeneği görünüyor.

        • 8

          Ekran

          6.4 inç boyutunda Super AMOLED ekrana sahip olacak cihaz, 18.5:9 en boy oranıyla geliyor. 2960x1440 ekran çözünürlüğünü destekleyecek.

        • 9

          Kamera

          Arka yüzünde iki adet 12 megapiksellik kameraya sahip olan olan Galaxy Note 9’un ön yüzünde ise 8 MP’lik bir selfie kamerası bulunuyor. Ayrıca hedefi vuran söylentileriyle bilinen Ice Universe’in gönderilerine göre cihazın görüntü kalitesi S9 Plus’a göre oldukça geliştirilmiş.

        • 10

          Performans Özellikleri

          ABD ve Güney Kore’de Qualcomm Snapdragon 845 işlemcisini taşıması beklenen Galaxy Note 9, dünyanın geri kalanında ise Samsung’un Exynos 9810 işlemcisini kullanacak.

        • 11

          Söylentilere göre cihazın üç adet çeşidi olacak. 6 GB RAM / 128 GB depolama alanı sunan sürüm, 8 GB RAM / 256 GB ve son olarak 8 GB RAM ve 512 GB hafızaya sahip versiyon. Sızan Samsung reklamına göre cihaz 512 GB’lık microSD kartları da destekleyecek. Böylece toplam depolama alanı 1 TB’a çıkacak.

        • 12

          Batarya

          Galaxy Note 9, 4,000mAh batarya kapasitesine sahip. Samsung'un iddiasına göre tüm günü rahatça atlatabilecek ve yanınızda powerbank taşımanıza bile gerek kalmayacak. Aynı boyutlarda olan Galaxy Note 8’in ise 3300 mAh bataryası vardı.

        • 13

          Diğer özellikler ve Fonksiyonlar

          Şüphesiz Galaxy Note 9’un en büyük yeniliği S Pen kalemler olacak. Bluetooth fonksiyonu olan kalem sayesinde birçok işlev kolaylıkla yerine getirilebilecek. İşte S Pen’in bazı özellikleri:

        • 14

          Müzik kontrol edebilecek. Parçayı durdurmak, tekrar oynatmak veya bir sonrakine geçmek S Pen ile mümkün olacak. Kamera kontrolü sayesinde cihazı bir yere yaslayarak fotoğraf çekebileceksiniz.

        Yazı Boyutu

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ

        Habertürk Anasayfa