Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Yüzyıllık Destan üçlemesinin ikinci oyunu "Yüzyıllık Destan: Savaş", Samsun'da sahnelendi.

        Haluk Özenç'in yazdığı, Barış Erdenk'in yönettiği oyun, Samsun Kültür Yolu Festivali etkinlikleri kapsamında Atatürk Kültür Merkezi Aydın Gün Salonu'nda sunuldu.

        Ankara Devlet Tiyatrosu tarafından sahnelen oyunda Mustafa Kemal Paşa'yı Devlet Tiyatroları Genel Müdür Yardımcısı Emre Başer canlandırıyor.

        Üçlemenin ilk oyunu "Yüzyıllık Destan: Ateş"te, bir milletin silkinerek kendine gelmesi, nihayet Meclisini kurarak Cumhuriyet'e giden zorlu yolda geri dönüşü olmayan adımlar atması, 19 Mayıs'tan 23 Nisan'a uzanan destansı bir hikayeyle anlatılıyor.

        "Yüzyıllık Destan: Savaş" ise 23 Nisan'dan Gazi Mustafa Kemal'in "Ordular, ilk hedefiniz Akdeniz'dir. İleri!" emriyle başlayan Büyük Taarruz'a, yani 30 Ağustos 1922'ye kadar süren Kurtuluş Savaşı'nın cephedeki gerçek mücadelesini konu ediniyor.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Samsun haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Samsun Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Samsun İlçeleri
        Tüm Samsun Haberleri
         Samsun

        Samsun

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa