Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Samsun'da bulunan Bafra Ovası'nda, kışlık sebze ekimi için hazırlıklara başlandı.

        Bafra Sebze Üreticileri Birliği Başkanı Adem Aşçı, AA muhabirine, Bafra Ovası'nda 100 bin dekar alanda kışlık sebze üretimi yapıldığını söyledi.

        Tohumların bugünlerde viyollere (karton ve plastikten yapılan koruma kap) konulduğunu belirten Aşçı, "Ekilecek ürünler içinde karnabahar, kırmızı lahana, marul, ıspanak, pırasa, brokoli gibi ürünler var. Ürünlerin 30'u kırmızı lahanadan oluşuyor." dedi.

        Ekilen tohumların 40 gün içinde fide haline geleceğini, ardından toprakla buluşturulacağını dile getiren Aşçı, "15 Ağustos'ta Bafra Ovası'nda tüm kışlık sebzelerin dikimi tamamlanmış olacak. Gelecek yıl nisan mayıs aylarına kadar da hasat devam edecek." ifadesini kullandı.

        Koşuköyü Mahallesi'nde kırmızı lahana yetiştiriciliği yapan Hüseyin Gök de 17 dönüm arazide üretim gerçekleştirdiğine işaret ederek, "Kırmızı lahana tohumlarını viyollere ektim. Temmuz ayının 15'inden sonra fideleri toprakla buluşturacağım." diye konuştu.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Samsun haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Samsun Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Samsun İlçeleri
        Tüm Samsun Haberleri
         Samsun

        Samsun

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa