Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Kültür-Sanat Baby Reindeer'ın 'gerçek' Martha'sı Netflix'e dava açtı

        Netflix'in popüler dizisi Baby Reindeer'da Martha Scott karakterinin arkasındaki isim olarak kendini tanımlayan Fiona Harvey, platforma 170 milyon dolarlık dava açtı.

        Guardian'da yer alan habere göre Fiona Harvey, perşembe günü açtığı davada Netflix'i iftira, kasıtlı olarak duygusal sıkıntıya neden olma, ihmal, ağır ihmal ve tanıtım hakkını ihlal etmekle suçladı.

        İTİBARIMI VE HAYATIMI MAHVETTİ...

        Davada şu ifadeler yer aldı:

        "Davalıların Harvey hakkında dünya çapında 50 milyondan fazla kişiye söyledikleri yalanlar arasında Harvey'in iki kez hüküm giymiş ve beş yıl hapis cezasına çarptırılmış bir sapık olduğu ve Harvey'in Gadd'a cinsel saldırıda bulunduğu da yer almaktadır. Davalılar bu yalanları söylediler ve hiç durmadılar çünkü bu gerçeklerden daha iyi bir hikâyeydi ve daha iyi hikâyeler para kazandırıyordu."

        REKLAM

        "Çok uluslu, milyar dolarlık bir eğlence yayın şirketi olan Netflix, Gadd'ın anlattığı 'gerçek hikâyeyi' doğrulamak için kelimenin tam anlamıyla hiçbir şey yapmadı. Yani, Harvey'in mahkum edilip edilmediğini hiç araştırmadı ki bu da gerçeklerin çok ciddi bir şekilde çarpıtılması anlamına geliyor. Gadd ile Harvey arasındaki ilişkiyi, eğer varsa, anlamak için hiçbir şey yapmadı... Davalıların yalanları, görevi kötüye kullanmaları ve tamamen pervasızca suistimalleri sonucunda Harvey'in hayatı mahvoldu. Basitçe, Netflix ve Gadd onun itibarını, karakterini ve hayatını mahvetti."

        Harvey, fiili zararlar için en az 50 milyon dolar, 'manevi ızdırap ve iş kaybı' için en az 50 milyon dolar telafi edici tazminat, 'Baby Reindeer'den elde edilen tüm kârlar' için en az 50 milyon dolar ve cezai tazminatlar için 20 milyon dolar talep ediyor.

        Bir Netflix sözcüsü ise Guardian'a şunları söyledi:

        "Bu konuyu şiddetle savunmak ve Richard Gadd'ın hikâyesini anlatma hakkının arkasında durmak niyetindeyiz."

        KENDİSİNİN OLDUĞUNU İDDİA ETMİŞ FAKAT SUÇLAMALARI REDDETMİŞTİ

        Takıntılı bir kadın tarafında aylarca takip ve taciz edilen 35 yaşındaki İskoç yazar ve komedyen Richard Gadd'ın kendi gerçek hayat öyküsünden uyarladığı dizi, bu sene yayınlanmış, büyük sansasyon yaratmıştı.

        Harvey dizideki Martha'nın kendisi olduğunu söylemiş ancak ancak tacizsi olduğunu reddetmiş ve Gadd'a 41 bin e-posta, yüzlerce sesli mesaj ve 106 mektup gönderdiği iddialarını reddetmişti.

        "ŞAKALAŞMA OLMUŞ OLABİLİR AMA HEPSİ BU"

        Piers Morgan ile yakın zamanda yaptığı bir röportajda konuşan Harvey şunları söylemişti:

        "Ona hiçbir şey gönderdiğimi sanmıyorum. Birkaç e-posta, şakalaşma olmuş olabilir ama hepsi bu kadar."

        Gadd, nisan ayında verdiği röportajda diziden bahsederken "dramatik doruk noktaları yaratmak için biraz değişiklik yaptığını" söylemiş, "Açıkçası duygusal olarak çok gerçek. Ciddi şekilde takip edildim ve ciddi şekilde tacize uğradım. Ancak bunun sanat alanında var olmasını ve dayandığı insanları korumasını istedik" demişti.

        Bu hafta New York'ta düzenlenen Gotham TV ödüllerinde büyük ödül kazanan Baby Reindeer'ın temmuz ayında Emmy adayları açıklandığında ön sıralarda yer alması tahmin ediliyor.

        Öte yandan dizi platformdaki ilk ayında 60 milyondan fazla izleyici bulan dizinin Netflix'in gelmiş geçmiş en büyük 10 dizisinden biri olması bekleniyor.

        ÖNERİLEN VİDEO
        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa