Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Sağlık Bunları Biliyor muydunuz Sakız yutarsanız ne olur? Mideye yapışır ve uzun süre bağırsaklardan çıkmaz mı?
        • 1

          SAKIZ SİNDİRİLEBİLİR ANCAK...

          Birçok insan sakız yutulduğunda bağırsaklarda kalacağına dair endişe eder. Ancak bu efsane doğru değildir. Sakızın mideye yapışmadığı ve sindirim sisteminden geçtiği kanıtlanmıştır. Ancak sakız mideden geçerken bazı sorunlara neden olabiliyor.

        • 2

          SİNDİRİM SİSTEMİNİ OLUMSUZ ETKİLER

          Genellikle doğal olmayan malzemelerden yapılan sakız yutulduğu zaman sindirim sistemini olumsuz etkileyebilir. Bağırsak hareketleri yavaşlayabilir, gaz, şişkinllik ve kabızlığa neden olabilir.

        • 3

          BESİN MADDELERİNİN EMİLİMİNİ ENGELLER

          Ayrıca sakız yutulduğunda bazı besin maddelerinin emilimini engeller. Bu nedenler düzenli olarak sakız çiğnemek vücudunuzun gerekli besinleri emmesini de engeller. Bu nedenle bir yemekten hemen önce ya da sonra sakız çiğnenmesi uzmanlar tarafından önerilmez.

        • 4

          BAĞIRSAKLARI TIKAYABİLİR

          Sakız yutulduğu zaman mide asidi tarafından tamamen parçalanamayabilir ve bağırsaklarda yapışkan bir küme halinde kalmabilir. Bu durum bağırsakları tıkamasına neden olur. Ancak vücudunuz bunu zamanla sindirerek atar.

          Sık sık sakız yutmak alışkanlık haline getirilirse problem büyüyebiliir. Çünkü bağırsaklar ciddi anlamda tıkanabilir, bu nedenle önerilmez.

        Haberi Hazırlayan: Kübra Çorluk
        Yazı Boyutu

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ

        Habertürk Anasayfa