Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        SAKARYA’nın Sapanca ilçesinde bu yıl 10’uncusu düzenlenen Sapanca Ultra Maratonu, 14 ülkeden bin 200 sporcunun katılımıyla gerçekleşti. Maratona katılanlar 24 kilometrelik parkuru bitirmek için yarıştı.

        Sapanca ilçesinde düzenlenen 10’uncu Sapanca Ultra Maratonu'na 14 ülkeden bin 200 sporcu katıldı. Maraton kapsamında Şirketler Etabı, Sapanca Gölü Koşusu, Sapanca Doğa Koşusu, Sapanca Patika Koşusu, Sapanca Orman Koşusu ve Sapanca Ultra Koşusu olmak üzere altı farklı parkurda yarışlar düzenlendi. Yüzde 35’ini kadın sporcuların oluşturduğu etkinlik, düzenlenen birçok atölye çalışması ile festival havasında geçti. Sporcular keyifli manzaralar eşliğinde doğanın renkleri ile koşma imkanı yakaladı. Sıcak hava nedeniyle zor anlar yaşayan sporcular 24 kilometrelik parkuru tamamlamak için yarıştı. Maratonun sonunda dereceye girenlere ödülleri verildi.

        Maratona İstanbul'dan ekibiyle birlikte gelen atletizm antrenörü Ayhan Esen, "Burada çok güzel bir ortam vardı. Geldik, keyifli bir gün geçirdik ve sağlıkla bitirdik. Gölde serinleyenler de oldu koşudan sonra. Daha ne olsun, organizasyona teşekkür ederiz" dedi.

        24 kilometrelik parkurda birinci olan Derin Su Sevilgen ise, "Kadınlar kategorisinde 24 kilometre koşarak 2’nci oldum. Burada olmak harikaydı. Çok güzel bir doğa vardı. Bütün ekip arkadaşlarımıza teşekkür ederim" diye konuştu.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Sakarya haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Sakarya Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Sakarya İlçeleri
        Tüm Sakarya Haberleri
         Sakarya

        Sakarya

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa