Takipde Kalın!
Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
Gündem Ekonomi Dünya Spor Magazin Kadın Sağlık Yazılar Teknoloji Gastro Video Keşfet Resmi İlanlar

İngiltere Kraliçesi II. Elizabeth ve oğlu Galler Prensi Charles, İngiltere Parlamentosu'nun açılış törenine katıldı. Eşi Edinburgh Dükü Prens Philip’in geçtiğimiz ay vefat etmesinin ardından ilk büyük kamu görevini gerçekleştiren Kraliçe Elizabeth, Parlamento’da açılış konuşmasını yaparak yeni dönemi başlattı.

Kovid-19 tedbirleri altında yapılan Parlamento Açılışı'nda hükümetin 1 yıllık programını okuyan Kraliçe, konuşmasını Lordlar Kamarası'nda parlamento üyeleri ve Avam Kamarası'na hitaben gerçekleştirdi.

KOVID-19 YOL HARİTASI AÇIKLANDI

Kraliçe’nin konuşmasındaki önemli başlıklardan biri Kovid-19 salgını oldu. İngiltere Başbakan’ı Boris Johnson’ın salgın sonrası izleyeceği yol haritasını açıklayan Kraliçe, “İngiltere hükümetinin önceliği salgından bir an önce kurtulmak ve ülkeyi eskisinden de güçlü ve sağlıklı bir refah seviyesine ulaştırmak. Bunu başarmak için hükümet, Birleşik Krallık’ın bütün bölgelerinde iş fırsatlarını arttırarak, ekonomiyi büyütmeye yönelik destekleri ve pandeminin kamu hizmetleri üzerindeki etkisini ele alacak. Hükümetin aşılama konusunda da başarı elde edeceğine inanıyorum” dedi.

Şurada Paylaş!
Yazı Boyutua
Yazı Boyutua
GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ