Takipde Kalın!
Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
Gündem Ekonomi Dünya Spor Magazin Kadın Sağlık Yazılar Teknoloji Gastro Video Keşfet Resmi İlanlar

Ordu'da boğazına sakız kaçan 7 yaşındaki çocuk, aynı sitede oturan ortaokul öğrencisi arkadaşının uyguladığı Heimlich manevrası sayesinde boğulmaktan kurtuldu.

Kameriyede arkadaşlarıyla vakit geçiren ilkokul 2'nci sınıf öğrencisi Metehan Karabacak, bakkaldan top şeklinde şekerli sakız aldı. 7 yaşındaki Metehan, çiğnemeye başladığı sakızın boğazına kaçması nedeniyle nefes almakta zorluk yaşadı. Durumu fark eden 11 yaşındaki 6'ncı sınıf öğrencisi Adem Yalvaç, Metehan'a müdahalede bulundu.

Metehan'a Heimlich manevrasını (rahatsızlanan kişinin göğüs kafesinin altına bir el yumruk yapılarak baskı uygulanması) uygulayan Yalvaç, sakızın dışarı çıkmasını sağladı. Yaklaşık 2 hafta önce olan ve kısa süreli paniğe yol açan olay anları, sitenin güvenlik kamerasına yansıdı.

Read more!
ÇOCUKLAR YAŞADIKLARINI ANLATTI

Durugöl Ortaokulu 6'ncı sınıf öğrencisi Adem Yalvaç, olayın yaşandığı gün arkadaşının bakkala sakız almaya gittiğini söyledi.

Kendisinin oyun oynamaya devam ettiğini anlatan Yalvaç, "Metehan'ın bu sırada boğazına şekerli sakız kaçtı. Biraz su içti ama geçmedi. O sırada kendisinin nefes alamadığını gördüm. Sonra Heimlich manevrasını yapıp onu kurtardım" dedi.

Yalvaç, okulda ilk yardım eğitimi aldığına işaret ederek, "Bu eğitimi, beden eğitimi dersinde okulda görmüştüm. Öğretmenimiz akıllı tahtadan bize bunları göstermişti" diye konuştu.

Arkadaşını boğulmaktan kurtardığı için duyduğu mutluluğu dile getiren Yalvaç, "Başka arkadaşlarım, başlarına böyle bir durum gelmesi halinde benim yaptığımı yapabilirler" ifadesini kullandı.

Durugöl Şehit Bayram Gümüş İlkokulu 2'nci sınıf öğrencisi Metehan Karabacak ise sakız boğazına kaçtıktan sonra nefes almakta zorlandığını belirterek, "Birkaç kere su içmeme rağmen boğazımdaki sakız çıkmadı. Sonra boğazıma kaçtı. Bana Adem arkadaşım Heimlich manevrası yaptıktan sonra sakız boğazımdan çıktı. Kendisine çok teşekkür ederim" dedi.

Şurada Paylaş!
Yazı Boyutua
Yazı Boyutua
GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ