Takipde Kalın!
Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
Gündem Ekonomi Dünya Spor Magazin Kadın Sağlık Yazılar Teknoloji Gastro Video Keşfet Resmi İlanlar
Haberler Yerel Haberler Mersin Haberleri

Bozyazı'da Cumhuriyet Bayramı coşkusu

(Fotoğraflı)

Ali Tandoğan

MERSİN (İHA) - Mersin'in Bozyazı ilçesinde, Cumhuriyet'in kuruluşunun 93. yıldönümü ve 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı coşkuyla kutlandı.

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları Bozyazı Öğretmenevi'nde Kaymakam Suat Yıldız'ın tebrikleri kabul etmesi ile başladı. Tebriklerin ardından 15 Temmuz Demokrasi ve Cumhuriyet Meydanı'nda devam eden törende, Kaymakam Yıldız ve Bozyazı Belediye Başkanı Mehmet Ballı, halkın ve öğrencilerin bayramını kutladı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından konuşan Kaymakam Yıldız, Cumhuriyetin başarıları yanmış, yıkılmış ve yokluk içindeki bir ülkenin demokratik bir rejimle nereden nereye gelebileceğini en güzel şekilde gözler önüne serdiğini söyledi. Türkiye Cumhuriyeti'nin köklü, büyük ve güçlü bir devlet olduğunun altını çizen Yıldız, "Türk milleti Cumhuriyet ekseninde kenetlenmeli ve ülkesini geleceğe güçlü bir şekilde taşımalıdır. Ulu Önderin 'Yaptıklarımızı asla yeterli göremeyiz, çünkü daha çok ve büyük işler yapmak zorundayız' sözünde vurguladığı gibi ülke olarak geleceğimiz düzeyi hiçbir zaman yeterli görmeden daha çok çalışmalı ve genç kuşaklara gurur duyacakları güçlü bir ülke bırakmak için akıl ve bilimden ödün vermeden kalıcı başarılar elde etmeli, her zaman geleceğe güvenle bakan bir ülke olmalıyız. Türkiye Cumhuriyeti ülkesi ve milletiyle bölünmez bir bütündür. Millet de egemenlikte tektir ve bölünemez. Türkiye Cumhuriyeti'nin asli ve kurucu unsuru büyük Türk milletidir ve yurt üzerindeki egemenlik de kayıtsız ve şartsız Türk milletinindir. Atatürk'ün kurduğu Cumhuriyet, Türkiye'nin çağdaş ve demokratik bir ülke olarak varlığını ve gelişimini sürdürmesinin en büyük güvencesidir. Aydınlık ve güçlü yarınlara ulaşmadaki en büyük güvencemiz, Türk milletinin birlik ve beraberliği, yurdunu ve bağımsızlığını her şeyden üstün tutan yaşam felsefesidir. Milletimiz, kendisini çağdaşlıkla buluşturan, özgürlükle tanıştıran Cumhuriyeti korumaya ve sonsuza kadar yaşatmaya kararlıdır" dedi.

"Sorunlarımızı küçümsemeden, yorgunluğa ve yılgınlığa kapılmadan, karamsarlığa düşmeden sahip olduklarımızın kıymetini bilerek, şevkle ve kararlılıkla hareket ederek geleceğimizi kurmalıyız" diyen Yıldız, "Çağdaşlaşmanın ve dünyayla bütünleşmenin ön koşulu milli kimlik, kişilik gibi benliğimizi oluşturan milli değerlerimizin korunmasıdır. Milli kimliğimizi pekiştirerek,öz değerlerimizi korumak,zenginleştirip gelecek kuşaklara aktarmak, bağımsızlığımız,birliğimiz ve beraberliğimiz için vazgeçilmez önemdedir. Ülkemizin huzurunu bozmak isteyenlerin hedef aldığı Cumhuriyetimiz, onun kurucusuna ve kurucusunun ilke ve devrimlerine yönelecek bölücü, yıkıcı ve gerici tehditlere karşı daima hazırlıklı olmalı etnik, kültürel, dil, din, mezhep gibi ayrım ve kümelenmeleri reddedip keder sevinç ve ülkü ortaklığına ve birlikte yaşama isteğine dayanan bir anlayışta olmalıyız" ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından öğrencilerin şiir okuması ve halk oyunları gösterileri ile devam eden tören, resmi geçitle sona erdi.

(ALT-HSK-Y)

29.10.2016 14:47:37 TSI

NNNN

Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Mersin haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Mersin Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

Tüm Yerel Haberler
Şurada Paylaş!
Yazı Boyutua
Yazı Boyutua
Günün Önemli Manşetleri