Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Bilgi Yaşam Meliha isminin anlamı nedir? Meliha ne demek, Kuran'da geçiyor mu? Meliha isminin analizi
        • 1

          Meliha ismi, geçmişten günümüze tercih edilen isimler arasında yer almaktadır. Ülkemizde sıklıkla kullanılan kız isimlerinden biridir. Güzel anlamlar taşıması ve kulağa hoş gelmesi sebebiyle anne ve baba adaylarının ilgisini çekmektedir. Meliha isminin anlamı, Meliha ne demek, Meliha Kuran’da geçiyor mu, Meliha isminin analizi nedir? İşte, merak edilen detaylar.

          Meliha İsminin Anlamı

          İsimler, sahip oldukları anlamlarla bir bütün oluşturmaktadır. Bu sebeple yeni tanıştığımız birine ismini ve bilmiyorsak isminin anlamını sorarız. Anne ve baba adayları da isimlerin anlamlarını öğrenmek ister çünkü anlamını bilmediği bir ismi çocuğuna koymak istemezler. İsimler güzel anlamlara sahip olabildiği gibi kötü anlamlar da taşıyabilmektedir. Bu sebeple isimlerin sahip olduğu tüm anlamları bilmek önemlidir. Anne ve baba adayları isim belirleme sürecinde yakın çevreden, çeşitli kaynaklardan ya da arama motorundan yardım alabilirler. Özellikle internetin yaygınlaşmasıyla birlikte isimlerin anlamlarına erişim de kolaylaşmıştır. Meliha ismi de toplumumuzda yaygın olarak kullanılan isimlerden biridir. TDK’da yer alan bilgilere göre, Meliha isminin anlamları şunlardır:

          • Kraliçe melek.
          • Gündoğusundan esen hafif rüzgâr.
          • Sevimli, güzel, şirin.
        • 2

          Meliha Ne Demek?

          Anne ve baba adayları çocukları için isim belirlerken zorluk yaşayabilir. Sayısız seçenek arasından uygun ismi belirlemek stresli bir süreci de beraberinde getirir çünkü isim belirlenirken pek çok faktör devreye girer. Bunun bilincinde olan anne ve baba adayları isim bulma konusuna titizlikle yaklaşmaktadır. Bazı ebeveynler anne ya da babasının ismini çocuğuna verir. Bazıları modern ve pek duyulmayan isimleri tercih ederken bazıları da geleneksel isimlere yönelmektedir. Meliha ismi sıkça araştırılan isimlerden biridir. Birbirinden güzel anlamlar taşıyan Meliha ismi, kız çocuklarına verilmektedir. Meliha ismi; kraliçe melek, gündoğusundan esen hafif rüzgâr, sevimli, güzel, şirin anlamlarına gelmektedir.

        • 3

          Meliha Kuran’da Geçiyor Mu?

          Ebeveynler çocuklarına isim seçerken farklı kıstaslara öncelik verebilir. Kimi için ismin kökeni önemlidir. Kimi aileler ise ismin kulağa hoş gelmesine ve kolay telaffuz edilmesine dikkat etmektedir. Bazı ebeveynler ise ismin manevi değeriyle ilgilenmektedir. İsmin İslami açıdan önemli bir yere sahip olmasını isterler. Bu sebeple de genelde Kuran’da yer alan isimleri seçmeye özen gösterirler. Ancak Kuran’da yer almasa da birbirinden güzel anlamlar taşıyan isimler de bulunmaktadır. Meliha ismi Kur'an-ı Kerim'de yer geçmemektedir ancak Meliha ismini koymak caizdir.

        • 4

          Meliha İsminin Analizi Nedir?

          İsim analizi, son yıllarda sıklıkla araştırılan konulardan biridir. İsim analizi, ismin olumlu ve olumsuz özelliklerini listelemektedir. Bir nevi karakter tahlili görevini üstlenir. Kendi isminizin ya da merak ettiğiniz bir ismin özeliklerine isim analizi yardımıyla erişebilirsiniz. Bazı ebeveynler çocuklarına isim koymadan önce isim analizinden yardım almaktadır. Çocuğuna Meliha ismini koymayı düşünen anne ve baba adayları ismin analizini merak etmektedir.

          Meliha ismini taşıyan bireylerin enerjisi yüksektir; iyi bir gözlemcidirler. Eğlenceyi severler. Bir şeyler yolunda değilse panik yapmazlar; geri çekilip sakince düşünürler. Dışarıdan bakıldığında bu durum onları zayıf karakterde biri gibi gösterebilir ancak onlar her şeyi yoluna koymaya zaman ayırmayı tercih ederler. İşini severek yaparlar; iş arkadaşlıkları da oldukça kuvvetlidir.

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa