Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Bilgi Spor Maria isminin anlamı nedir? Maria ne demek, Kuran'da geçiyor mu? Maria isminin analizi
        • 1

          Maria ismi, kız çocuklarına koyulan ve son dönemlerde popüler olan isimlerden biridir. Hem kulağa hoş gelmesi hem de güzel anlamlar taşıması sebebiyle anne ve baba adaylarının ilgisini çekmektedir. Maria isminin anlamı, Maria ne demek, Maria Kuran’da geçiyor mu, Maria isminin analizi nedir? İşte, merak edilen detaylar.

          Maria İsminin Anlamı

          İsimler sahip oldukları anlamlarla tamamlanmaktadır. Bir ismin sadece kulağa hoş gelmesi yeterli değildir. İsmin sahip olduğu anlamlar da oldukça önemlidir. Bu sebeple anne ve baba adayları isimlerin anlamlarını araştırır. Çocuklarına kötü anlamlar taşıyan isimler vermek istemezler. Seçtikleri ismin güzel anlamlar taşımasına önem verirler. İsim belirlerken yakın çevreden, çeşitli kaynaklardan ya da arama motorundan yardım alabilirler. Özellikle internetin yaygınlaşmasıyla birlikte isimlerin anlamlarına erişim de kolaylaşmıştır. Böylelikle toplumda farklı ve modern isimler de görülmeye başlanmıştır. Maria ismi son dönemlerde popülerleşen isimlerden biridir. TDK’da yer alan bilgilere göre, Maria isminin anlamları şunlardır:

          • Meryem adının Latince biçimi.
        • 2

          Maria Ne Demek?

          Anne ve baba adayları çocukları için isim belirlerken kafa karışıklığı yaşayabilir. Ebeveynler isim konusuna titizlikle yaklaşmaktadır çünkü verilecek ismin özel ve hoş olmasına, güzel anlamlar taşımasına dikkat ederler. Bazıları da anne ya da babasının ismini çocuğuna verir. Kimi ebeveynler modern ve pek duyulmayan isimleri tercih ederken kimileri geleneksel isimlere yönelmektedir. Tercihler farklılık göstermekle birlikte en önemli detay ismin sahip olduğu anlamdır. Maria ismi, kulağa hoş gelen ve kolay telaffuz edilen isimlerden biridir. Maria isminin ne anlama geldiği son dönemlerde ebeveynler tarafından sıklıkla araştırılmaktadır. Maria ismi, Meryem adının Latince biçimidir.

        • 3

          Maria Kuran’da Geçiyor Mu?

          Ebeveynler çocuklarına isim belirlerken farklı kıstaslara öncelik verebilir. Kimi için ismin kökeni önemlidir. Kendi kültürel değerlerini yansıtan bir köken üzerinde dururlar. Bazı aileler ismin kulağa hoş gelmesine ve kolay telaffuz edilmesine dikkat etmektedir. Kimi ebeveynler ise ismin manevi değeriyle ilgilenirler. İsmin İslam âlemi açısından önemli bir yere sahip olmasını isterler. Bu sebeple de genelde Kuran’da yer alan isimleri seçmeye özen gösterirler. Ancak Kuran’da yer almasa da birbirinden güzel anlamlar taşıyan isimler de bulunmaktadır. Çocuğuna Maria ismini koymayı düşünen anne ve baba adayları ismin Kuran’da geçip geçmediğini araştırmaktadır. Maria ismi Kur'an-ı Kerim'de geçmemektedir ancak Maria ismini koymak caizdir.

        • 4

          Maria İsminin Analizi Nedir?

          İsim analizi, özellikle son dönemlerde adını sıkça duymaya başladığımız bir konudur. İsim analizi hakkında detaylı bilgi edinmek isteyenler arama motorundan yardım almaktadır. İsim analizi, ismin olumlu ve olumsuz özelliklerini listelemektedir. Bir nevi karakter tahlili görevini üstlenir. Kendi isminizin ya da merak ettiğiniz bir ismin özelliklerine isim analizi yardımıyla erişebilirsiniz. Bazı ebeveynler çocuklarına isim koymadan önce isim analizinden yardım almaktadır. İşte, Maria isminin isim analizi:

          Bu isme sahip olan bireyler detaylara çok takılırlar; adeta detayların içinde kaybolurlar. Elini attıkları her işte mükemmeli yakalamak isterler. Espri ve mizah anlayışları gelişmiştir. İnsanları eleştirseler de kendileri eleştiriye açık değillerdir. Düzenli ve disiplinlidirler. İkili ilişkilerde oldukça seçicidirler.

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa