Takipde Kalın!
Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
Gündem Ekonomi Dünya Spor Magazin Kadın Sağlık Yazılar Teknoloji Gastro Video Keşfet Resmi İlanlar

Her yıl mantar toplamak ya da doğa yürüyüşü yapmak amacıyla ormanlara giden vatandaşların yaşadıkları ölümle sonuçlanabilen olumsuzluklara karşı arama kurtarma ekiplerinden uyarı geldi.

DHA'nın haberine göre son olarak geçen cumartesi günü Denizli'nin Merkezefendi ilçesinde mantar toplamak için dağlık alana giden Hasan Ülker'in (49) 30 metrelik kayalıktan düşerek ölmesiyle sonuçlanan olay, dikkatli olup, önlem almanın ne kadar önemli olduğunu gözler önüne serdi.

BASİT ÖNLEMLERLE KAZALARDAN KURTULABİLİRSİNİZ

Mantar toplamak uğruna insanların hayatlarını kaybedebildiklerini söyleyen AKUT Manisa İl Temsilcisi Hakan Özcan, bu tür olaylarla çok fazla karşılaştıklarını anlattı. Genellikle doğa yürüyüşü yapmak ve mantar toplamak için ormana gidenlerin kaybolduğunu ya da kaza geçirdiğini kaydeden Özcan, basit önlemlerle kazalardan kurtulabileceğini ifade etti. Özcan, "Yanımızdaki ekipman bizim için çok önemli. Mantar toplama ya da doğa yürüyüşü etkinliklerinde mutlaka yanımızda bir kişi daha olmalı. Gidilen yerin, bölgenin de mutlaka birilerine haber verilmesi gerekiyor. Yanınızda bir cep telefonu şarjı için güç kaynağı ve ateş yakılabilecek bir aygıt olmalı. Küçük bir ilk yardım çantası her zaman hayat kurtarır. Bunları yanlarında bulundurmaları şart" dedi.

Şurada Paylaş!
Yazı Boyutua
Yazı Boyutua
GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ