Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Malatya deprem son dakika: 11 Şubat 2023 depremde Malatya'da kaç kişi öldü ve yaralandı? Malatya'da kaç bina çöktü, son durum ne?
        • 1

          Türkiye 6 Şubat 2023 gününe acı bir haber ile uyandı. Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesinde saat 04.17'de, 7,7 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Aynı gün öğle saatlerinde Kahramanmaraş'ta 7,6 büyüklüğünde bir deprem daha yaşandı. 10 ilimizde büyük bir yıkıma sebep olan depremin acı bilançosu yavaş yavaş ortaya çıkmaya başladı. İşte deprem sonrası Malatya'da son durum...

        • 2

          BİLANÇO AĞIRLAŞIYOR!

          Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kahramanmaraş merkezli depremlerde şu ana kadar 21 bin 43 kişinin hayatını kaybettiğini, 80 bin 97 kişinin yaralı olarak kurtarıldığını açıkladı.

        • 3

          DEPREMDE BİLANÇO AĞIRLAŞIYOR! KAÇ KİŞİ ÖLDÜ, KAÇ KİŞİ YARALANDI?

          Cumhurbaşkanı Erdoğan; "Kahramanmaraş merkezli depremlerde hayatını kaybeden sayısı 19 bin 388'e, yaralı sayısı ile 77 bin 711'e yükseldi." açıklamasında bulundu.

        • 4

          GENEL HAYATA ETKİLİ AFET BÖLGESİ İLAN EDİLDİ!

          Depremin yıkıma neden olduğu Kahramanmaraş, Osmaniye, Şanlıurfa, Kilis, Adana, Diyarbakır, Adıyaman, Hatay, Malatya ve Gaziantep illeri genel hayata etkili afet bölgesi ilan edildi.

        • 5

          10 İL AFET BÖLGESİ VE OHAL İLAN EDİLDİ

          Cumhurbaşkanı Erdoğan, Devlet Bilgi Koordinasyon Merkezi’nde Kahramanmaraş merkezli depreme ilişkin olarak yaptığı açıklamada, "Bununla birlikte, yaşadığımız deprem afetinin ve etkilerinin vahameti, fevkalade tedbirler almamızı zorunla hale getirmektedir. Depremin yaşandığı 10 ilimizi, genel hayata etkili afet bölgesi olarak ilan ediyoruz.

          Arama-kurtarma faaliyetlerinin ve sonrasındaki çalışmaların süratle yürütülebilmesini temin için, Anayasa’nın 119’uncu maddesinin bize verdiği yetkiye dayanarak Olağanüstü Hal ilan etme kararı aldık. Deprem yaşanan 10 ilimizi kapsayacak ve üç ay sürecek bu kararla ilgili Cumhurbaşkanlığı ve Meclis süreçlerini hızla tamamlayacağız." dedi.

        Haberi Hazırlayan: Aslıhan Bayram
        Yazı Boyutu

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ

        Habertürk Anasayfa