Takipde Kalın!
Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
Seçim Gündem Ekonomi Dünya Spor Magazin Kadın Sağlık Yazılar Teknoloji Gastro Video Keşfet Resmi İlanlar

İnsanlar eski çağlardan beri saç boyası kullanıyor; ancak hala saç boyasının içerisindeki kimyasallar ve sağlık üzerindeki etkileri tartışılıyor. Saçlar genelde 30'lu yaşlarda beyazlamaya başlıyor. Ancak bazı kişilerin saçlarının henüz 20'li hatta daha genç yaşlarda beyazlamaya başladığını da görüyoruz.

Saçlardaki beyazlama, sadece yaşla ilgili bir durum değil; öyle ki uzmanlara göre genetik, stres, otoimmün hastalıklar, tiroid bozukluğu, B12 vitamini eksikliği, sigara içmek de saçların beyazlamasını hızlandırıyor.

MAHALLE BASKISI BİZİ YÖNLENDİRİYOR MU?

Saçta birkaç beyaz görmeye başlayınca; çoğumuz saçlarımızı boyamaya başlıyor ve artık ölene dek saç boyalarının esiri olacağımızı düşünüyoruz. Günümüz dünyasında kadın olmak, bakımlı görünmek, genç kalmak gibi faktörleri yan yana sıralayınca saç boyatmak sanki kaçınılmazmış gibi algılanıyor. Ancak saçlarını boyamak istemeyen azınlıktaysanız da beyazlayan saçlarınıza karşı eşiniz, dostunuz, aileniz, iş arkadaşlarınız sanki birlik olmuşçasına "Saçlarında beyazlar var, boyasana" önerileriyle karşınıza geliyor. Başlangıçta cevap olarak saçlarınızı kendi haline bırakmak istediğinizi ve beyazlarınızla barışık olduğunuzu söylüyorsunuz. Ancak bu önerilerin sesi yükselip de adeta mahalle baskısına dönüşünce, o zaman cevap vermekten de usanıyor ve kulaklarınızı tıkama yoluna gidiyorsunuz. The Guardian gazetesinde yer alan 'Beyaz saçlarınıza sahip çıkın ve güçlü olun' başlıklı bir yazıda da kısmen bundan bahsediliyor. Dikkat çeken en büyük ortak nokta ise doğallığı tercih eden ve beyazlayan saçlarıyla barışan kadınların kendilerini bu şekilde daha özgür hissettikleri...

Şurada Paylaş!
Yazı Boyutua
Yazı Boyutua
GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ