Takipde Kalın!
Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
Gündem Ekonomi Dünya Spor Magazin Kadın Sağlık Yazılar Teknoloji Gastro Video Keşfet Resmi İlanlar

HT MASA

HT MASA ekibi bu hafta, Cem Yılmaz’ın ‘Ali Babalar ve 7 Cüceler’ adlı filmini, sevgilisini darp etmekle suçlanan Saruhan Hünel’in ortaya çıkan mesajlaşmalarını, Deniz Akkaya’nın Murat Varol ile barışmasını, Hadise’nin sahnede giydiği kıyafeti masaya yatırdı.

Cem Yılmaz’ın ‘Ali Babalar ve 7 Cüceler’ filminin ilk üç gün gişesi 539 bindi. Haftalık gişe ise 822 bin geldi. Gişe ve filmin Periscope aracılığıyla bir kısmının korsan olarak yayınlanmasına ne diyorsunuz?

ESİN ÖVET: Periscope çok etkilemez diyoruz ama sosyal medyanın gücü de çok önemli. Orada yapılan 20 dakikalık bir süreli yayın insanlara filme gidip gitmeme konusunda fikir verir. Sosyal medyanın ne kadar güçlü olduğunu Cem Yılmaz’ın Twitter’da övgü içerikli tweet’leri RT etmesinden anlayabiliriz. Cicişler yapsın ama Cem Yılmaz da bunu yapmasın abi. Gerçekten komik.

OBEN BUDAK: Büyük bir haksızlık. Ama artık konserler bile aynı taktikle yayınlanabilir. Eskiden nasıl internet yüzünden CD’lerin satışları düştüyse şimdi Periscope’tan bu korsan yayın yapılmaya devam ettiği müddetçe sinema ve konser biletlerinin satışında düşüş yaşanabilir. Kulaktan kulağa iyi bir film olduğu yayıldığı için gişe rakamı artabilir.

TAYFUN TOPAL: Filmi izlemedim ama bir filmin sinemada ilk hafta hasılatı 540 binin üzerindeyse bu rakam, kulaktan kulağa fısıldamalarla beraber bunun dört katına ulaşacaktır. Yani 2 milyon civarında gişe yapacaktır. Cem Yılmaz için başarısız bir gişe rakamı diyebilirim. Cem Yılmaz’ın, beyazperdede vizyona soktuğu stand-up gösterisi bile 3.5 milyonun üzerinde gişe yaptı. Cem artık kendisiyle yarışamaz oluyor.

BÜLENT İPEK: Sorun şurada, Cem Yılmaz’ın filmleri hep stand-up şovlarıyla kıyaslanıyor. Canlı şovuna gidenler başından sonuna kadar sürekli gülüyor. Sinema öyle bir şey değil, hikâyeyi de anlatman gerekli. Cem Yılmaz bence kendine özgü bir sinema tarzı yarattı. Gişe Cem Yılmaz’ı memnun etmese de tek amacı gişe olmadığından gidenlerin beğenmesi keyfini yerine getiriyor.

REŞAT BALCIOĞLU: Filmi izlemedim ama TV-sinema eleştirmenleri başarılı olduğunu söylüyorlar. Ama Cem Yılmaz’ın filmlerde bir negatifliği var. Filmleri tutmuyor. Umarım bu kısırdöngüyü bu filmle aşar. Gişesinin çok yüksek olacağını düşünmüyorum. Çünkü beyazperdede bir albenisi olmuyor Cem’in. Umarım bunu kırar. Periscope yayını gişeyi etkilemez. Sinema, salonda izlenir.

KADİR KAYMAKÇI: Filmin çok komik olduğunu düşünüyorum. Gayet başarılı, çıtayı da belli bir noktaya çıkarmış. Cem, sinema üzerine kafa yoruyor ve para harcıyor. Çevremde filmden çıkan herkes beklentilerinin üzerinde bir karşılık aldığını söylüyor. Filmin gişesinin artacağına inananlardanım. Ülkenin Nuri Bilge Ceylan, Zeki Demirkubuz, Şahan Gökbakar filmlerinin arasında bir yere ihtiyacı var. Cem bunu çok iyi dolduruyor. Sinema filmini Periscope’tan izleyen adam da sinemaya gelmesin zaten. Periscope gişeyi etkilemez.

Şurada Paylaş!
Yazı Boyutua
Yazı Boyutua
GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ