Takipde Kalın!
Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
Gündem Ekonomi Dünya Spor Magazin Kadın Sağlık Yazılar Teknoloji Gastro Video Keşfet Resmi İlanlar

HT MAGAZİN/ Ömür SABUNCUOĞLU

Türk sinemasının ve tiyatrosunun dev ismi Demet Akbağ, 8 Mayıs’ta başrolünü Ata Demirer’le paylaştığı ‘Niyazi Gül Dörtnala’ adlı filmle beyazperdede olacak. Oyunculuğu kadar mutlu aile hayatıyla da parmakla gösterilen Akbağ, 19 yıllık eşi Zafer Çika’dan söz ederken “Birbirimizi hâlâ özlüyoruz” dedi ve ekledi: “Hâlâ birbirimizi cezbediyoruz. İlişkimiz o yüzden devam ediyor, yoksa sürmez”

Demet Akbağ, Türk sinemasının gişe garantili filmler yapan tek kadın oyuncusu. Kendisi bu konuda her zamanki gibi çok mütevazı davranıyor ama ismini yazdırdığı her film 1 milyon barajını rahatlıkla geçiyor. İşte bu harika kadınla sohbet etmek de her zaman çok keyifli olmuştur. Kendisi derya gibi olduğu için, bana her zaman yepyeni hikâyeler anlatmıştır. Bu kez buluşmamıza marka elçisi olduğu Omo ve ‘Çocukları Geleceğe Hazırlamak’ projesi vesile oldu.

‘YAKARTOP KRALİÇESİYDİM’

İstanbul’da havalar hâlâ ısınamadı ama siz bembeyaz gömleğinizle baharı müjdeler gibisiniz.

Artık güneş yüzü görelim istiyorum. Sabah ilkbahar, akşam sonbahar, gece kış yaşıyoruz.

Beyaz giymek de cesaret ister. Sakarlık yaptığınız oluyor mu?

Hem de çok. Dün beyaz bir pantolon giymiştim, hiçbir şey yemememe rağmen lekelemişim. Aceleci bir yapım olduğu için ellerimi çok hor kullanırım.

Nasıl bir çocukluk geçirdiniz?

Mahallenin yakartop kraliçesiydim. Seksek, lastik, beştaş hatta erkek çocuklarla dekmancılık bile oynadım. Bostancı’da anneannemlerin evine gittiğimde de, mahallede adım ‘Heidi’ydi. Çünkü ağaçlara, dağlara tırmanıyordum ve çok hareketli bir çocuktum. (Gülüyor)

Futbol oynar mıydınız?

Okul yıllarında voleybol ve basketbol oynadım. 1 saatlik öğle teneffüsümüzde kantine inip zümküfül almak için sıraya girersen... Zümküfül ne biliyor musun?

Yok bilmiyorum.

Sosisli sandviç. Kantine inersen, voleybol filesini kaptırırdın. Ben bir teneffüs önce 1 liraya satılan beyaz leblebiyi alır yerdim, o beni tok tutardı. Hemen filenin önündeki yerimi alırdım. O yüzden de harçlığım birikirdi ama kardeşim Sedef, “Demet, senin paran vardır, çikolata alayım” der, 3 liraya çikolata alırdı. Benim 3 beyaz leblebinin parası da böylece güme giderdi. (Kahkahalar)

Oyunculuk olmasa sporla ilgili bir hayatınız olur muydu acaba?

Olurdu çünkü iyi oynuyordum. Bale ve dansta da çok iyiydim. Yıllar önce Burçin Orhon dans ederken ve benim ondan haberim yokken, oryantal ve klasik baleyi karıştırıp kendime bir koreografi yapmıştım. Aile meclislerinde herkese o dansımı sergilerdim. Sonra baktım Burçin de yaptı. (Gülüyor)

‘İLK YAZ FİLMİMİZ OLACAK’

Ata Demirer’le birlikte rol aldığınız ‘Niyazi Gül Dörtnala’ adlı sinema filmi 8 Mayıs’ta vizyona giriyor.

İlk yaz filmimiz olacak. Artık sezonu uzatıyoruz. Şahane klimalı sinema salonları var, seyirci etkilenmiyor.

Filmde canlandırdığınız karakterde Ahu Aysal’dan esintiler olduğunu duydum. Doğru mu bu?

Biraz karışım var. Kendisini tanırım, yemek yedik, filmden de biraz bahsettim. Onun hayata karşı özgür, tatlı bir bakış açısı ve dobralığı vardır. Bire bir tabii ki benzemiyor ama karakter iyi eğitim görmüş, varlıklı bir ailenin kızı. Rol çalışırken, kafama koyacağım resimler asla bire bir değildir. ‘Eyyvah Eyvah’ta da Firuzan’ı herkes birine benzetti ama bir kişi değildi. Bu filmde de karakter sadece Ahu Aysal değil. Öyle bir yer var ki izlerken “Bu Ayşegül Dinçkök mü?” diyeceksiniz.

Şurada Paylaş!
Yazı Boyutua
Yazı Boyutua
GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ