Takipde Kalın!
Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
Gündem Ekonomi Dünya Spor Magazin Kadın Sağlık Yazılar Teknoloji Gastro Video Stil Resmi İlanlar

İsrail ordusu, Hizbullah'ın en üst düzey komutanı olarak nitelendirdiği ve hafta sonunda İsrail işgali altındaki Golan Tepeleri'nde 12 kişinin ölümüne neden olan saldırıdan sorumlu tuttuğu Fuad Şükr'ü öldürdüğünü duyurdu.

İsrail'in saldırısı son 24 saattir başta ABD olmak üzere birçok ülkenin, vatandaşlarına, "Lübnan'ı terk edin" çağrıları yapmasının akabinde geldi.

Lübnan Hizbullahı, üst düzey komutanı Fuad Şükr'ün İsrail saldırısının hedef aldığı Beyrut'un güney banliyölerindeki binada olduğunu söyledi. Sabah saatlerine kadar Şükr'ün hedef alındığı açıklamalarını reddeden Hizbullah, daha sonra akıbetini doğruladı.

Hizbullah hafta sonu gerçekleşen saldırıyla herhangi bir ilgisi olduğunu ise reddetti.

Uzun bir süredir Lübnan'a operasyon sinyali veren ancak uluslararası baskıdan çekinen İsrail'de ise Savunma Bakanı Yoav Gallant, "Şükr'ün ellerinde çok sayıda İsraillinin kanı var. Bu gece, halkımızın kanının bir bedeli olduğunu ve bu amaçla güçlerimizin ulaşamayacağı hiçbir yer olmadığını gösterdik." açıklamasını yaptı.

Bölgedeki başka bir ülkeden üst düzey bir güvenlik kaynağı Şükr'ün aldığı yaralar nedeniyle öldüğünü doğruladı.

Hizbullah bölgenin etrafında bir güvenlik kordonu oluşturdu ancak muhabirlerin görüntü almasına sınırlı erişim izni verdi.

Fuad Şükr, Hizbullah lideri Seyyid Hasan Nasrallah'ın danışmanlarından biriydi.

Şükr, Gazze Savaşı'na paralel olarak İsrail ordusu ile Hizbullah arasında yaklaşık 10 aydır devam eden çatışmalarda öldürülen en üst düzey Hizbullah komutanı oldu.

İsrail: Tüm senaryolara hazırlıklıyız

Daha sonra gün içinde bir açıklama daha yapan Savunma Bakanı Yoav Gallant, İsrail'in Lübnan'la savaşı tırmandırmak istemediğini, ancak tüm senaryolarla başa çıkmaya hazır olduklarını söyledi.

Şurada Paylaş!
Yazı Boyutua
Yazı Boyutua
GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ