Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Bilgi Yaşam Lena isminin anlamı nedir? Lena ne demek, Kuran'da geçiyor mu? Lena isminin analizi
        • 1

          Son dönemlerde popüler olan isimlerden biri de Lena ismidir. Toplumda yaygın olarak kullanılan isimlerden biri olmasa da özellikle son zamanlarda kız çocukları için tercih edilmektedir. Lena isminin anlamı, Lena ne demek, Lena Kuran’da geçiyor mu, Lena isminin analizi nedir? İşte, merak edilen detaylar.

          Lena İsminin Anlamı

          İsimler anlamlarıyla bir bütün oluşturmaktadır. Bu sebeple ismin ne anlama geldiği oldukça önemlidir. Yeni doğacak bebeklerini kucaklarına almaya hazırlanan anne ve baba adayları çocukları için en uygun ismi bulmak isterler. Bunun için çeşitli kaynaklardan ya da arama motorundan yardım alabilirler. Çocukları için güzel anlamlar taşıyan isimleri tercih ederler. Kötü anlamlar taşıyan isimleri seçmezler. Ebeveynler internet sayesinde isimlerin anlamlarını kolayca öğrenebilirler. Bazı ebeveynler modern ve pek duyulmamış isimlere yönelirken bazıları geleneksel isimler tercih etmektedir. Lena ismi de pek duyulmayan ancak oldukça modern bir isimdir. Bu sebeple de anne ve baba adaylarının dikkatini çekmektedir. Yeni doğacak kız bebeğine isim arayanların tercih edebileceği bir isimdir. Lena ismi birden fazla anlam taşımaktadır. TDK’da yer alan bilgilere göre, Lena isminin anlamları şunlardır:

          • Bizim için, bizden biri ve insan.
          • Günışığı, ışık.
          • Cömert ve nazik.
          • Güzel kız.
        • 2

          Lena Ne Demek?

          Anne ve baba adayları çocukları için isim seçerken kimi zaman kafa karışıklığı yaşayabilmektedir. Sayısız seçenek arasından en uygun ismi belirlerken tereddütte kalabilirler. Bazı ebeveynler ise çocuklarına anne ya da baba adını koyabilir. Tercihler farklı olmakla birlikte en önemli detay ismin sahip olduğu anlamdır. Bunun için de ebeveynler geniş çaplı bir araştırma yaparlar. Kulağa hoş gelen ya da kolay telaffuzlu isimleri tercih edebilirler. Bu isimlerden biri de Lena ismidir. Hem anlamı hem de kolay telaffuzlu olması sebebiyle anne ve baba adayları tarafından tercih edilmektedir. Lena ismi; bizim için, bizden biri ve insan, günışığı, ışık, cömert ve nazik, güzel kız anlamlarına gelmektedir.

        • 3

          Lena Kuran’da Geçiyor Mu?

          Ebeveynler çocukları için isim belirlerken farklı kıstaslara öncelik verebilirler. Kimileri köken üzerinden isim seçerken kimileri daha modern isimlere yönelmektedir. Geleneksel isimleri tercih eden ebeveynler de bulunmaktadır. Bazıları ise ismin dini boyutuyla ilgilenmektedir. İslam âlemi için önemli bir yere sahip isimleri tercih edebilirler. Kimi ebeveynler ismin Kuran’da yer alıp almadığına dikkat etmekte, Kuran’da yer alan isimleri çocuğuna koymaktadır. Ancak Kuran’da bulunmayıp birbirinden güzel anlamlar taşıyan isimlerde vardır. Lena ismini çocuğuna koymayı düşünen ebeveynler bu ismin Kuran’da yer alıp almadığını araştırmaktadır. Lena ismi Kur'an-ı Kerim'de geçmektedir ve Lena adını koymak caizdir.

        • 4

          Lena İsminin Analizi Nedir?

          İsim analizi son yıllarda öne çıkan bir konudur. İsim analizi sayesinde sahip olunan ismin olumlu ve olumsuz özellikleri listelenmektedir. Popülerliğini gittikçe arttıran bu konu anne ve baba adaylarının da ilgisini çekmektedir. Bazı ebeveynler çocuklarına isim koymadan önce isim analizinden yardım almaktadır. Lena ismini çocuğuna koymayı düşünen anne ve baba adayları da bu ismin analizini merak etmektedir.

          Sanata ilgi duyan kimselerdir. Girdikleri her ortamda dikkat çekmeyi başarırlar; bunu entelektüel birikimiyle sağlarlar. Kolay kolay pes etmezler; mücadelecidirler. Olaylar karşısında soğukkanlılığını kaybetmezler. Problemleri çözüme ulaştırmayı iyi bilirler. Girişken bir yapıya sahiptirler. Ayrıca sağduyulu kimselerdir.

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa