Takipde Kalın!
Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
Gündem Ekonomi Dünya Spor Magazin Kadın Sağlık Yazılar Teknoloji Gastro Video Stil Resmi İlanlar

Kulak memesinde 45° açılı çizgisi bulunanlar dikkat! Frank çizgisi de denilen bu çapraz çizgi, kalp-damar hastalıkları açısından bir işaret olabilir. Dünya genelinde yapılan önemli çalışmalar kulak memesindeki Frank çizgisinin koroner arter hastalığı arasında bir ilişki olduğunu ortaya koyuyor. Türkiye'de yapılan ulusal çalışmalarda elde edilen bulgular da bu ilişkiyi doğruluyor.

Read more!

Türk Kardiyoloji Derneği Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Ertuğrul Okuyan, kulak memesinde arkaya doğru giden 45 derecelik Frank çizgisinin çok speküle edildiğini ancak zaman zaman yapılan çalışmaların, çizginin koroner arter hastalıklarıyla ilişkili bir risk faktörü olabileceğini gösterdiğini, bununla ilgili birçok yayının mevcut olduğunu söyledi.

Prof. Dr. Okuyan, "Frank çizgisi olup da damarları tamamen normal olan insanlar da olabilir. Ancak bu kişilerde kalp-damar hastalıkları ciddiyeti daha fazla oluyor ama kesin hasta olduğu anlamına da gelmiyor. Elimizdeki veriler kısıtlı. Bu çizginin varlığı sadece bir risk faktörü" diye konuştu.

Şurada Paylaş!
Yazı Boyutua
Yazı Boyutua
GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ