Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Sağlık Koronavirüs ölümden sonra bile akciğerde kalmaya devam ediyor!

        Çinli araştırmacılar, koronavirüsten hayatını kaybeden 29 hastaya otopsi yaptı. Araştırmayı yürüten uzmanlardan biri, yapılan bu çalışmanın daha spesifik tedavi planı geliştirilmesine yardımcı olacağını vurguladı.

        Uzmanlar, yapılan otopsi sonucunda koronavirüsün ölümden sonra da akciğerde varlığını sürdürdüğü ortaya koydu.

        Pekin'de düzenlenen bir basın toplantısında açıklama yapan Pekin Üniversitesi Hastanesi Bulaşıcı Hastalıklar Bölüm Başkanı Wang Guiqiang, yeni tip koronavirüsün ilk olarak hastaların akciğerlerine saldırdığını bulduklarını duyurdu.

        HAYATİ ORGANLARA ZARAR VERİYOR

        Otopsi sonucunda edinilen bilgilerden birinin de, hastaların bağışıklık sistemlerinin zarar gördüğü ve bağışıklık hücrelerindeki önemli düşüşün ölümlerin önemli bir faktör olabileceği vurgulandı. Bağışıklığın azalmasının, bakteri ve mantar enfeksiyonu olasılığını artırdığı ve kritik durumdaki hastaların birden fazla enfeksiyona maruz kaldığı kaydedildi.

        Öte yandan kalp, karaciğer ve böbrekler de dahil olmak üzere diğer organlarda da hasar olduğu belirtilirken,organ yetmezliğinin önüne geçmek için kritik organları desteklemenin önemli olduğunun altı çizildi.

        KORONAVİRÜS SON DAKİKA HABERLERİ İÇİN TIKLAYINIZ!
        Şurada Paylaş!
        Yazı Boyutu

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ

        Habertürk Anasayfa