Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Alışveriş Lüks Koons'un tavşanı 91 milyon dolara satıldı - Alışveriş Haberleri

        ABD'de heykeltıraş Jeff Koons'un 'Tavşan'ı 91 milyon 75 bin dolara satıldı. Dün akşam New York'ta açık artırmayla satılan bu eser, yaşayan bir sanatçının en yüksek ücretle satılan eseri oldu. Müzayede evi Christie's'in paylaştığı bilgilere göre 33 yıl önce yaratılan bu çelikten heykelin boyu yaklaşık 1 metre. Christie's'in açıklamasında Koons'un heykeliyle ilgili "Aynı dönemdençok az eser bu kadar tanınırlığa sahiptir. Eser, defalarca dergilerin ve katalogların kapaklarında kendisine yer buldu" ifadeleri yer aldı.

        HAZİNE BAKANININ BABASI ALDI

        Sanat eleştirmenleri 'Tavşan'ın hemyumuşak şişme bir balona benzemesi hem de paslanmaz çelikten yapılması sebebiyle bünyesinde çelişkiler barındırdığını ayrıca parlak görünümüyle insana huzur verdiğini belirtiyor. 'Tavşan'dan önce yaşayan bir sanatçının en pahalı eseri geçtiğimiz yıl yine Christie's tarafından satılmıştı. İngiliz ressam David Hockney'in "Bir Sanatçının Portresi" isimli eseri 90.3 milyon dolara alıcı bulmuştu. Koons'un 'Tavşan'ının fiyatı yanında alıcısı da büyük ilgi çekti. New York Times alıcının ABD Hazine Bakanı Steven Mnuchin babasıRobert E. Mnuchin olduğunu bildirdi. Mnuchin ABD'nin önde gelen sanat koleksiyoncularından birisi olarak tanınıyor.

        REKLAM

        EN PAHALI İKİNCİ TAVŞAN

        Jeff Koons daha önce Tavşan ile ilgili yaptığı açıklamada, heykelin birçok şeyi temsil edebileceğini hatta Playboy tavşanını anlatmış bile olabileceğini belirtmişti. Koons'un Tavşanı, 91 milyon dolarlık fiyatıyla aslında en pahalı ikinci tavşanı oldu. 2011 yılında tavşanlı logosuyla tanınan Playboy 217 milyon dolara satılmıştı.

        Şurada Paylaş!
        Yazı Boyutu

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ

        Habertürk Anasayfa