Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Biyografi Kırmızı Oda Rezzan kimdir? Kırmızı Oda'nın Rezzan'ı Nihal Yalçın kimdir, kaç yaşında, nereli? İşte hayatı

        Ünlü dizi, sinema ve tiyatro oyuncusu Nihal Yalçın araştırılıyor. Kırmızı Oda dizisinde canlandırdığı Rezzan karakteriyle yeni sezonun dikkat çeken isimlerinden biri olan Nihal Ylaçın hakkında merak edilenleri derledik...

        NİHAL YALÇIN KİMDİR?

        Nihal Yalçın 29 Mart 1981 tarihinde İstanbul'da dünyaya geldi. Sinema, dizi ve tiyatro oyuncusu Nihal Yalçın'ın üç kız, bir erkek kardeşi vardır.

        2016 yılında oynadığın Antabus oyunuyla 20. Afife Tiyatro Ödülleri Yılın En Başarılı Kadın Oyuncusu ödülüne sahip olan Nihal Yalçın İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuvarı oyunculuk bölümünü mezunudur. Konservatuvardan sonra Bahçeşehir Üniversitesi ileri oyunculuk bölümünde yüksek lisans yapan Nihal Ylaçın 29 Mayıs 2012 tarihine kadar Kurusıkı adlı doğaçlama gösterisi sergilemekteydi fakat tiyatroyu kısa bir süreliğine bıraktı.

        Sinema kariyerine 2005'te Hacivat Karagöz Neden Öldürüldü? adlı filmde "Zeyno Bacı" karakteriyle başlayan Nihal Yalçın, 2009 yılında Ay Lav Yu adlı filmde ise "Rukiye" karakteri canlandırdı.

        Avrupa Yakası dizisinin son sezonunda da "Meryem" rolünde izleyicin karşısına çıktı. Bunların haricinde birçok dizi ve filmlerde de rol aldı. Son olarak Gülse Birsel'in kaleminden çıkan Jale Atabey'in yönettiği Yalan Dünya adlı dizide başrol oyuncularından biri olan "Açılay" karakterini 2 sezon boyunca canlandırmış, 2. sezon finalinde diziye veda etmiştir.

        NİHAL YALÇIN'IN DİSKO KRALI'NDA CANLANDIRDIĞI KARAKTERLER

        Okan Bayülgen'in Disko Kralı programında "Life Sux" isimli bölümde yer aldı. Programda yarattığı tiplemelerin bazıları:

        Nahide Ekengil: Türk elektronik-pop müzik şarkıcısı. "Sahibinin Sesi" adında bir elektro-pop şarkısı vardır. 12 yıl önce "Alamazsın Sen Beni" adında halk müziği tarzında bir şarkı yaptığı ortaya çıkmıştır. "Pilates" adında bir elektro-pop şarkısı ve bu şarkının türküsü versiyonu da vardır. Kendinden küçük bir kız kardeşi vardır.

        Ayla Tanyürek: İsme göre renk analizi yapmaktadır.

        Fahriye Soykır: Türk dizi oyuncusudur. Adana'da çekilen Ayrık Otu adlı dizide oynamıştır. Dizi 13 bölüm stok çekilmiş ancak yayınlanmamıştır.

        Şahane Çancı: Hayvan hakları savunucusudur. Kürk kullanımına dikkat çekmek için imitasyon deri kullanmaktadır. "Ayırdı Zor" adında bir albüm de yapmıştır. Prensipte estetik operasyonlara karşıdır.

        2011 yılında Little Caesars reklam filminde yer aldı. Ne'li adıyla söylediği "Küçük Sezar" şarkısı promosyon CDsi olarak dağıtılmıştır. 2012 yılında yayınlanan Kurtuluş Son Durak filminin soundtrack'inde yer alan "Bir Mumdur", "Dertler Benim Olsun" ve "Ne Kadar Güzelsin" şarkılarını seslendirmiştir.

        NİHAL YALÇIN FİLMLERİ VE DİZİLERİ

        Yıl Başlık Rol Notlar Format
        2005 Hacivat Karagöz Neden Öldürüldü? Bacı Zeyno Film
        2007 Şöhret Okulu Sirvan Dizi
        Kurtlar Vadisi Pusu Bölüm Oyuncusu 1. Sezon
        2009 Ay Lav Yu Rukiye Film
        Kış Masalı Figen Dizi
        Güldünya Konuk Oyuncu
        Hayatın Tuzu Süheyla Film
        Avrupa Yakası Meryem 6. Sezon Dizi
        2010 Cümbür Cemaat Aile Rahime Yıldız
        2012 Kurtuluş Son Durak Goncagül Film
        2012-2013 Yalan Dünya Açılay Tan 1-2. Sezon Dizi
        2012 Berlin Kaplanı Elvan Film
        2012 Yeraltı Türkan Film
        2012 Araf Derya Film
        2015 Beş Kardeş Canan Dizi
        2017 Yol Ayrımı Emine Film
        2019 İstanbullu Gelin Güneş Köksal Dizi
        2021 Seni Buldum Ya! Film
        Haberi Hazırlayan: Elif Avcı
        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa