Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Kelime-i Tevhid bayrağı olayı nedir? Hilafet Bayrağı var mıdır, neden gündeme geldi, ne olmuştu?
        • 1

          İstanbul'da 1 Ocak Pazartesi günü "Şehitlerimize Rahmet, Filistin'e Destek, İsrail'e Lanet" yürüyüşüne katılan İsmail Aydemir, elinde üzerinde Kelime-i Tevhid yazılı, yeşil renkli bayrak ile yürüdüğü sırada, Galata Köprüsü üzerinde Ege. A. isimli kişinin yumruklu saldırısına uğradı. Bunun üzerine Kelime-i Tevhid bayrağı ve Hilafet Bayrağı hakkında araştırmalar da başladı. Peki, Kelime-i Tevhid bayrağı ve Hilafet Bayrağı nedir? İşte, Galata Köprüsü'nde gerçekleşen yürüşte yaşananlar...

        • 2

          KELİME-İ TEVHİD BAYRAĞI NEDEN GÜNDEME GELDİ, NE OLDU?

          Türkiye Gençlik Vakfının (TÜGVA) öncülüğünde, Milli İrade Platformu tarafından 308 STK'nin katılımıyla Galata Köprüsü'nde düzenlenen etkinliğe katılan İsmail Aydemir, programın bitmesinin ardından elinde taşıdığı "Kelime-i Tevhid" yazılı bayrakla evine dönmek için yola çıktı.

          Aydemir, Şişhane Meydanı'ndaki iş merkezinin önünden geçtiği sırada bir kişinin yumruklu saldırısına uğradı.

        • 3

          Saldırıyı gerçekleştiren şüpheli olay yerinden kaçmaya çalışırken, bölgede görev yapan trafik polisi tarafından yakalandı. Burnundan yaralanan Aydemir, polis ekiplerince Taksim İlkyardım Hastanesi'ne götürüldü.

          Üniversite öğrencisi olduğu belirlenen şüpheli E.A, Karaköy Polis Merkezi'ndeki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.

        • 4

          KELİME-İ TEVHİD BAYRAĞI NEDİR?

          Kelime-i Tevhid bayrağı “La ilahe illallah, Muhammedün Resullullah" yazan bir bayraktır. Türkçe'de “Allah’tan başka ilah yoktur, Muhammed Allah’ın resulüdür” anlamına gelir.

          HİLAFET BAYRAĞI VAR MI?

          Habertürk Yazarı Murat Bardakçı 'Hilafet Bayrağı Yoktur' başlıklı köşe yazısında "Hilâfet bayrağı diye bir bayrak yoktur, hiçbir zaman mevcut olmamıştır" ifadelerini kullanarak şunları kaydetti:

          "Ekran üstadlarının, köşe yazarlarının, sosyal medya kahramanlarının ve kerametleri kendilerinden menkul allâmelerin yazı söytlediklerinin tamamı yanlıştır, hayalîdir ve uydurmadır!

          Üzerinde kelime-i tevhidin yazılı olduğu bayrak hilâfet bayrağı değildir, zira söylediğim gibi eski halifeler de, bu unvanı taşıyana Osmanlı hükümdarları da hilâfet makamını sembolize eden bir bayrak kullanmamışlardır."

          MIRAT BARDAKÇI'NIN 'HİLAFET BAYRAĞI YOKTUR' YAZISINI OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ

        Haberi Hazırlayan: Başak Kanık
        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa