Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Kaşıkçı'nın cesedi için Yalova'da arama!

        Suudi Arabistan'ın İstanbul Başkonsolosluğu'nda öldürülen gazeteci Cemal Kaşıkçı'nın cansız bedenini arama çalışmaları sürüyor.

        Samanlı köyündeki villaya sabah saatlerinde gelen jandarma ve polis ekipleri,Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı cinayetiyle ilgili araştırma yapmaya başladı. Villada arama yapan ekiplerin, çalışmalarında eğitimli köpekler ile drone da kullandığı görüldü.

        Yalova Valisi Muammer Erol, villadaki aramaya ilişkin yaptığı açıklamada,"İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde Samanlı köyünde bir Arap iş adamına ait olduğu öğrenilen villada arama yapılmaktadır. Aramanın mahiyeti ve sonuçları hakkında gereken açıklama İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yapılacaktır" dedi.

        Başsavcılıktan yapılan açıklamada, Kaşıkçı cinayetindeki şüphelilerden birinin Yalova'dak ikamet eden Suudi vatandaşı bri kişiyle iletişim kurduğunun belirlendiği ifade edildi. Bu konuşmada cesedin yok edilmesi veya saklanması için yapıldığının değerlendirildiği belirtildi.

        Villanın Prensin arkadaşı olan Suudi bir işadamına ait olduğu ve bir aydır burada kimsenin olmadığı bildirildi.

        Öte yandan özel kriminal ekipler devasa villanın ardından yan taraftaki başka bir villaya geçerek burada da arama çalışması yaptı.

        Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı cinayetine ilişkin Yalova'da bir villada sürdürülen arama çalışması genişletilerek bitişikteki villa da aranmaya başlandı.Cemal Kaşıkçı cinayetine ilişkin Yalova'da arama yapılan ilk villanın bahçesindeki kuyu incelemeye alındı, bahçeye itfaiye aracı getirtildi.

        Villanın girişinde önlem alındığı görülürken, güvenlik güçleri, bölgeye kimseyi yaklaştırmıyor.

        VİLLA SAHİBİ İLE İNFAZ TİMİNDEN BİR KİŞİNİN TELEFON GÖRÜŞMESİ ORTAYA ÇIKTI

        Suudi bir iş adamına ait olduğu öne sürülen Yalova’daki villalarda kadavra köpeği de kullanılarak arama yapıldığı, inceleme yapılan adreslerin sahibi ile infaz timinden bir kişinin cinayet günü telefon ile görüştüğü ortaya çıktı. Edinilen bilgileyere göre Cemal Kaşıkçı’nın ülkesinin konsolosluğunda öldürülmesi için Türkiye’ye gelen 15 kişilik infaz timinden bir kişi, cinayetin işlendiği 2 Ekim’de adı açıklanmayan Suudi Arabistan uyruklu iş adamını telefonla aradı. Yalova, Termal’deki villanın sahibi olan iş adamıyla yapılan görüşme hakkında bilgi edinilemedi. Ancak Suudi iş adamının o tarihte yurt dışında olduğu öğrenilirken, Türkiye’ye kısa süreli ziyaretlerde bulunan söz konusu iş adamının son 2 aydır Türkiye’ye gelmediği ileri sürüldü.

        SUUDİ PRENS FOTOĞRAFI DİKKAT ÇEKTİ

        Cemal Kaşıkçı olayı ile ilgili arama yapılan 2 malikanenin kaçak olduğu ortaya çıktı. 2014 yılında biri tarla diğeri ise elma bahçesi olarak mülk edinilen malikanelerin imar izninin bulunmadığı kaçak oldukları için cezai işlem uygulandığı belirlendi.

        İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı talimatıyla Yalova’nın Termal ilçesi Samanlı Mahallesindeki 2 malikanede başlatılan arama çalışması 7 saattir sürüyor. İstanbul’daki Suudi Arabistan Konsolosluğu ve konsolosluk lojmanlarında yapılan aramaların ardından yapılan en kapsamlı aramada uzman kriminal ekipler her iki malikaneninde özel bölümleri olup olmadığını araştırıyor.

        3750 metrekare alana sahip malikanenin bahçesindeki 3 adet su kuyusu da polis ekipleri tarafından didik didik aranıyor. Su kuyularındaki suların tahliyesinin ardından ekipler merdivenle kuyulara inip iz aramaya başladı.

        Öte yandan en kapsamlı aramanın yapıldığı Suudi Prensin arkadaşı olduğu iddia edilen Suudi işadamına ait malikanenin 2014 yılında Muhammed Alfozan ve Muhammed Alsuhai isminde iki kişi adına tarla olarak satın alındığı imar izni olmayan bölgeye kaçak olarak inşa edildiği iddia edildi.

        Aramanın yapıldığı diğer malikanenin ise yine aynı tarihte Omary Turizm Gıda Tic. Aş. Tarafından satın alındığı imar izni bulunmayan ve elma bahçesi olarak görülen alana yine kaçak olarak inşa edildiği ortaya çıktı.

        Kaçak malikanenin girişindeki duvarda asılı bulunan Kral Salman ile veliaht prensin fotoğraflarının asılı bulunması dikkat çekti.

        SUUDİ ARABİSTAN BİLGİ VERMİYOR

        Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı, 2 Ekim'de girdiği Başkonsolosluk'tan bir daha çıkamamıştı. Suudi Arabistan yönetimi Kaşıkçı'nın bir boğuşma sırasında öldüğünü duyurmuş ama cesedin yerine ilişkin bir bilgi vermemişti.

        Konuyla ilgili Suudi Arabistan'da başlatılan soruşturmada cinayetle suçlanan 11 kişiden 5'i hakkında idam cezası istenmişti.

        REKLAM

        Geçtiğimiz hafta ABD Başkanı Donald Trump daAmerikan istihbaratının gazeteci CemalKaşıkçıcinayetiile ilgili bilgileri değerlendirmeye devam ettiğini belirterek, "Veliaht Prens Muhammed bin Selman’ın (cinayetle ilgili) bilgi sahibi olabileceğini" ifade etmiş,"Suudi Arabistan yetkilileri,Kaşıkçı’yı 'devlet düşmanı' ve İhvancı şeklinde tanımlıyor, fakat bizim bu kabul edilemez cinayet konusundaki kararlarımızda bu tanımlamalar rol oynamadı. Kral Selman ve Veliaht Prens Muhammed bin Selman,Kaşıkçıcinayetinin işlenmesi ya da planlanması konusunda bilgilerinin olduğunu sert bir şekilde reddediyor. Bizim istihbaratımız bilgileri toplamaya devam ediyor, fakat Veliaht Prens pekala bu trajik olay hakkında önceden bilgi sahibi olmuş olabilir, belki oldu, belki olmadı. Bunların yanı sıra,Kaşıkçıcinayetihakkında asla tam olarak fikir sahibi olamayız." ifadesine yer vererek, Suudi Arabistan’ın İran’la karşı mücadelede önemli bir müttefik olduğunu belirterek tepkilere neden olmuştu.

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa