Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Kars'ta Hüsnü Özyeğin Anadolu Lisesi öğrencileri, yıl boyu okudukları romanlardaki karakterleri canlandırdı.

        Lisenin Kitap Kulübü öğretmenleri Ümran Öztürk ve Ömer Erkmen ile öğrencileri, yıl içinde okunan ve üzerine değerlendirmeler yapılan romanlarla ilgili okul bahçesinde festival düzenledi.

        Roman kahramanlarının tanıtılmasının amaçlandığı festivalde öğrenciler, 1984, Aşk ve Gurur, İki Şehrin Hikayesi, Sokrates'in Savunması, Uzun Hikaye, Kürk Mantolu Madonna, İntibah, Selvi Boylum Al Yazmalım, Genç Werther'in Acıları, Dönüşüm, Bilinmeyen Bir Kadının Mektubu, Anna Karanina, Sherlock Holmes, Romeo ve Juliet, İnci Küpeli Kız, Küçük Prens, Aşk-ı Memnu, Çalıkuşu, Germinal, Şeker Portakalı, İki Yeni Gelinin Anıları, Deli Kurt, Noter Dame'ın Kamburu, İnce Memed ve Yüzbaşının Kızı adlı ünlü eserlerin karakterlerini giydikleri kıyafetlerle canlandırdı.

        Türk Dili ve Edebiyatı öğretmeni Ümran Öztürk, 2 yıl önce kitap kulubü oluşturduklarını belirterek, "Çocukların kahramanları tanımasını istedik. Kulübümüzde 200 öğrencimiz var. Bu projeyle okul genelinde kitap okuma artışı oldu çünkü çocuklar kitapları gördükten sonra okumaya heveslendi." dedi.

        Öğretmenlerden Ömer Erkmen ise öğrencilerin 1 yıl boyunca okudukları kitapları tanıttığını ifade ederek, "Amacımız öğrencilere, kitapları daha iyi tanıma, kitaptaki karakterleri benimseme, kitabı sevme, okudukları kitapları başkalarına aktarma gibi temel özellikleri kazandırmaktır. Bu etkinlikle amacımıza ulaşmış olduk." diye konuştu.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Kars haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Kars Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Kars İlçeleri
        Tüm Kars Haberleri
         Kars

        Kars

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa